K. Navickas neatmeta galimybės, kad ŽŪM darbuotojai galės likti Kaune | KaunoDiena.lt

K. NAVICKAS NEATMETA GALIMYBĖS, KAD ŽŪM DARBUOTOJAI GALĖS LIKTI KAUNE

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako neatmetantis galimybės, kad šiuo metu Kaune dirbantys ministerijos darbuotojai galėtų ten likti. Jis sako, kad dėl to toliau bus sprendžiama sausį, kai bus svarstoma visos ministerijos struktūra.

„Jie (darbuotojai Kaune – BNS) išsigandę dėl pasakymų, kaip čia mes greit juos atgal parsiginsim, tai jiems pakartojau, ką ir viešai sakiau, kad staigių judesių nedarysim“, – BNS penktadienį po pokalbio su profsąjungos atstovais sakė ministras. 

„Manau, kad rasime nuosaikų sprendimą ir gal jie galės likti tame Kaune, bet šiandien tą per anksti sakyti, kad būtų priimtas sprendimas“, – pridūrė jis.

Anot jo, kol kas dar reikia įvertinti ir patalpų išlaikymo, galimos renovacijos kaštus, be to, apklausti pačius darbuotojus, ar jie norėtų grįžti į Vilnių.

Ministras teigė, jog su darbuotojais sutarta dėl situacijos toliau kalbėtis sausį, kai bus apsispręsta dėl visos ministerijos struktūros. Pasak jo, pokyčių reikalauja nauja finansinė perspektyva ir nauji jos tikslai.

Anksčiau gruodį ministras yra sakęs, kad ŽŪM padalinį grąžinti iš Kauno į Vilnių yra politinis tikslas. Jis pabrėžė, kad Kaune dirbantiems žmonėms buvo suteikti tam tikri lūkesčiai:  žadėta, kad galės turėti nekilnojamąjį turtą Kaune, dirbti kitomis sąlygomis, todėl per ministerijos grąžinimo procesą bus stengiamasi jų nepažeisti.

Šiuo metu Kaune dirba 24 ŽŪM darbuotojai, veikia keturi skyriai: Programinio, projektinio valdymo ir analizėss, Bendradarbiavimo su savivaldybėmis ir socialiniais partneriais, Žinių plėtros ir konsultavimo bei Infrastruktūros ir biokuro panaudojimo.

Ministeriją perkelti iš Vilniaus į Kauną „valstiečiai“ ruošėsi nuo pat kadencijos pradžios 2016 metais. Premjeras Saulius Skvernelis praėjusių metų pabaigoje taip pat žadėjo, jog atskiri ŽŪM padaliniai bus ne tik Kaune, bet ir Panevėžyje ir Alytuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Daiva

Kaune turėtų palikti padalinį, kuris būtų naudingas žemdirbiams iš visos Lietuvos. Kaunas gi Lietuvos centras. Be to Kaune daug žemės ūkio specialistų, puikiai galėtų darbintis. Nemąstoma visai, kad norima panaikinti.

politpartinis

Siūlymas: vasarą kelkime visas ministerijas į Palangą (na, kažkur prie jūros. Argumentas: ekonomiškai atsigautų pajūris), o žiemą - į Druskininkus (patriotiška - gyvuotų kurortas). Kviečiu diskusijai

PIDERALŲ VALDŽIA

Politinė prostitutė tas ministras,partijas keičia,kaip kojines.Pradedu nekęst vilniečių,greičiau sprogtų batkos atominė, gal tada wilno-portugalai biski nusileistų ant žemės,o dabar kažkoks kosmosas,visiškai atitrūkę nuo likusios Lietuvos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS