Kariuomenės „Spartan“ antruoju skrydžiu iš Izraelio į Turkiją atgabenti 42 žmonės | KaunoDiena.lt

KARIUOMENĖS „SPARTAN“ ANTRUOJU SKRYDŽIU IŠ IZRAELIO Į TURKIJĄ ATGABENTI 42 ŽMONĖS

Lietuvos kariuomenės orlaiviu „Spartan“ iš Izraelio į Turkiją atgabenti 42 žmonės, didžioji dalis jų – Lietuvos piliečiai.

Apie tai penktadienio naktį BNS patvirtino kariuomenės atstovas majoras Jurgis Norvaiša. Iš Turkijos evakuotieji grįš į Lietuvą kitais būdais.

„Spartan“ iš Tel Avivo Ben Guriono oro uosto pakilo kiek po 21 valandos vietos ir Lietuvos laiku, o Antalijoje nusileido po vidurnakčio.

Pasak J. Norvaišos, tarp keleivių buvo septyni vaikai ir vienas kūdikis. Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad „Spartan“ taip pat išgabeno ir Izraelio, Latvijos bei Prancūzijos piliečius.

Tai buvo antras „Spartan“ skrydis iš Izraelio evakuojant šios valstybės konflikto su „Hamas“ zonoje įstrigusius žmones.

Užsienio reikalų ministerija taip pat paragino registruotis būsimiems skrydžiams „Spartanu“ iš Izraelio kuo greičiau, nes saugumo situacija regione sparčiai kinta ir galimybių išvykti iš šalies lieka vis mažiau.

Pirmą evakuacinį skrydį „Spartan“ atliko trečiadienį, tąkart į Antaliją iš Tel Avivo atskraidinti 29 keleiviai.

Kariuomenės „Spartan“ Turkijoje budės iki spalio 15 dienos.

Lietuva kariuomenės lėktuvą į Turkiją Lietuvos piliečių evakuacijai iš Izraelio išsiuntė antradienį.

Grupuotė „Hamas“ praėjusį savaitgalį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nustebe

Lyg Algirdas ant korpuso parasyta. Moiskrusiams maloniau “Spartan”… kogan, tagan…

Tos privilegijos

tik turintiems kelias pilietybes ir dog finingų.

jo

zydai su dviguba pilietybe,bet žydai,sunku jiems dabar bus po pasaulivazinet,bet patys matyt kalti save keliant auksciau kitu ir tuo paciu darantys sau nrpakantuma ,nu kada ie ateis i prota ,jog jie tokie kaip ir visi,bet ne vis auksciau lipa .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS