Keliamas sąsajas su nusikalstamu pasauliu D. Petrošius vadina kliedesiais | KaunoDiena.lt

KELIAMAS SĄSAJAS SU NUSIKALSTAMU PASAULIU D. PETROŠIUS VADINA KLIEDESIAIS

  • 1

Keliamas sąsajas su prieštaringai vertinamu tauragiškiu verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Šviniumi, iš Tauragės kilęs socialdemokratų kandidatas į teisingumo ministrus Darius Petrošius vadina kliedesiais.

„Kliedesiai. Patikrins tarnybos, aš visiškai neabejoju“, – BNS pirmadienį sakė D.Petrošius, penktadienį socialdemokratų prezidiumo patvirtintas kandidatu į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) formuojamos Vyriausybės teisingumo ministrus.

Kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis BNS teigė, kad dėl D.Petrošiaus, kaip ir dėl kitų kandidatų į ministrus, bus užklausta specialiųjų tarnybų pažymos.

„Dėl to pirmiausia kalbėsiu su Dariumi, po to atliksiu tas procedūras ne pagal pletkus, o pagal realią situaciją – yra ar nėra“, – teigė S.Skvernelis.

Apie D.Petrošiaus šeimos galimas sąsajas su keliskart teistu A.Pukeliu sekmadienį LNK televizijos laidoje „Alfa savaitė“ prakalbo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos derybininkas Povilas Urbšys.

P.Urbšys teigia, kad prieš kelerius metus po Šviniaus ir tuometinio Tauragės vicemero konflikto pastarasis sulaukė grasinimų, jog po savaitės nebeliks šiame poste – išties po savaitės pasikeitė dauguma, o tą vicemerą pakeitė D.Petrošius tėvas Pranas Petrošius.

Dėl to pirmiausia kalbėsiu su Dariumi, po to atliksiu tas procedūras ne pagal pletkus, o pagal realią situaciją – yra ar nėra.

P.Urbšys taip pat tvirtina, kad D.Petrošius būdamas Kriminalinės žvalgybos komisijos pirmininku teikė pataisas, kurios esą buvo palankios Šviniaus aplinkos advokatui, norėjusiams grįžti į advokatūrą.

„Aš esu patikrintas, turiu visus leidimus (dirbti su slapta informacija), aš manau, kad mane ne kartą yra tikrinę, perpatikrinę. Tai yra vieno žmogaus pasamprotavimai, man reikia faktų, o ne kaip kažkokias analogijas suveda. Aš tik nuogirdom girdėjau, apie ką ten kalba. Aš puikiai žinau, kaip aš gyvenu, su kuo susijęs, su kuo nesusijęs. Aš dar kartą kartoju, tai visiškai niekuo nepagrįsti kliedesiai. Tegu deda faktus, tada aš galėsiu apsiginti“, – keliamomis insinuacijomis piktinosi D.Petrošius.

Jis tvirtino A.Pukelį matęs vieną kartą, oficialiame renginyje. „Esu vienam oficialiam renginy matęs šitą žmogų, viskas“, – tvirtino D.Petrošius.

P.Urbšys savo ruožtu tvirtina, jog ryšius tarp P.Petrošiaus ir Šviniaus įžvelgė ir pareigūnai, prieš kelerius metus siekę uždrausti jiems bendrauti.

„2009 metais buvo taikomas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, ir ten buvo apibrėžti asmenys, su kuriais jis (Švinius) negali susitikinėti, tarp tų asmenų buvo ir Prano Petrošiaus pavardė. Apygardos teisme pavyko sumažinti tą sąrašą, bet pats faktas, kad pareigūnai, dirbantys su organizuotu nusikalstamumu įrašė tą  pavardę, yra iškalbingas“, – BNS pirmadienį sakė P.Urbšys.

Jis tvirtino su partija nederinęs savo pasisakymo per televiziją, tačiau pats asmeniškai manantis, jog „teisingumo ministru turi tapti žmogus, kuris nekelia jokių abejonių dėl jo šeimos narių sąsajų su asmeniu, priklausančiu organizuoto nusikalstamumo pasauliui“.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sakė, jog P.Urbšio iškeltos abejonės dėl kandidato į teisingumo ministrus nesvarstytos.

„Mes dar nesvarstėme, pavardė pasakyta neseniai, spręs kandidatas į premjerus. Neturiu jokios papildomos informacijos, jokio komentaro. Čia buvo P.Urbšio asmeninė nuomonė, tai niekaip nebuvo derinta, mes išgirdom, kaip ir jūs, per žiniasklaidą, dabar bandysime aiškintis“, – į klausimą, ar „valstiečiams“ bus tinkama D.Petrošiaus kandidatūra į teisingumo ministrus, atsakė R.Karbauskis.

Tauragės rajono savivaldybės narys socialdemokratas P.Petrošius praėjusią kadenciją vadovavo rajonui, o vicemero pareigas ėjo 2008–2010 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vitas

O kuris iš jų prisipažino,kad vagia ima kyšius, dalyvauja kontrabandoje. Net priremti prie sienos dievagojosi,kad šventi ir nekalti.Isidemekit: dumu be ugnies nebuna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS