Komisija: G. Kirkilą neblaivumu apkaltinę konservatoriai pasielgė neetiškai | KaunoDiena.lt

KOMISIJA: G. KIRKILĄ NEBLAIVUMU APKALTINĘ KONSERVATORIAI PASIELGĖ NEETIŠKAI

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) neetiškais pripažino konservatorių Jurgio Razmos ir Gabrieliaus Landsbergio pasisakymus, kai Seimo vicepirmininką „socialdarbietį“ Gediminą Kirkilą apkaltino, kad jis neblaivus pirmininkavo posėdžiui.

„Nebuvo jokių požymių, kad Seimo pirmininko pavaduotojas buvo neblaivus ir panaudoti tokius metodus kaip apkaltinti buvus neblaiviam siekiant opozicinių tikslų, mūsų požiūriu, buvo neetiškas elgesys“, – BNS sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos vadovė Rita Tamašunienė.

Anot R. Tamašunienės, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijos kreipimąsi praėjusią savaitę nagrinėjusi komisija nusprendė tyrimo nepradėti, bet priėmė protokolinį sprendimą, kuriuo paragino vengti „nepagrįstų įrodymais kaltinimų, teiginių ir prielaidų, galinčių sumenkinti Seimo narių bei Seimo reputaciją“.

„Tyrimo mes nepradėjome, tai nėra išvada, tai protokolinis sprendimas. Ką mes tirsime, praėjus savaitei, niekas neužfiksavo to neblaivumo, išskyrus konservatorius“, – sakė komisijos vadovė.

Seime priešpaskutinę sesijos dieną konservatoriai pareikalavo, kad posėdžiui pirmininkavęs G. Kirkilas nusišalintų, išsakę abejones jo blaivumu.

„Nežinau, ar jūs dėl to taip susijaudinęs ir nerišliai kalbat ir keistą mimiką demonstruojat, ar čia yra kitos priežastys, kurias čia sufleruoja mano kolegos medikai. Tai būtų gerai, kad rastumėt galimybę pasitikrinti blaivumą, kaip čia kažkada vienas kolega yra daręs“, – į G. Kirkilą kreipėsi konservatorius Jurgis Razma.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis teigė, kad „Tėvynės sąjunga nesirengia dalyvauti posėdyje, kurį veda galimai neblaivus pirmininkas“.

Įvertinusi nurodytus Seimo narių pasisakymus, EPK nusprendė, kad „pasisakymai yra neetiški, nepagrįsti faktais ar įrodymais“.

Protokolinis sprendimas buvo priimtas bendru sutarimu.

Konservatoriams per posėdį išsakius abejones dėl G. Kirkilo, Vyriausiosios rinkimų komisijos narys konservatorius Vilius Semeška iškvietė į Seimą policijos ekipažą. Pareigūnai į Seimą nebuvo įleisti Vadovybės apsaugos departamento darbuotojų.

G. Kirkilas žurnalistams sakė alkoholio nevartojęs ir blaivumą tikrintis atsisakė.

„O jūs įsivaizduojate, kad kiekvieną kartą reikės lakstyti tikrintis blaivumą jeigu J. Razma užsimanys?..“ – sakė G. Kirkilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

amen

tie konservai jau ant tiek pasmirde, kad jiems jau tapo norma kelti sirsala, jiems jau smegenyse sliekai raitosi, nezino ko griebtis, griebiasi skesdami ir uz siaudo, o gal pavyks dar ka nors apsmeizt, sukirsint. Gal jau uztektu cirkus kresti, jusu dainele jau sudainuota, palikite tauta ramybeje, amen

konservatpederastine kgbesnyku gauja

reikia pastoviai pries seimo sesija tikrint durnyne ...arba skambint y durnyna ,kad atvaziuotu psichiatrai ir juos priziuretu , nes gali but pasiute ir apkandziot savo kolegas.....

aišku kaip dieną

KOMISIJA" ".J. Razmos ir G. Landsbergio pasisakymai G. Kirkilo atžvilgiu yra neetiški, nepagrįsti faktais ar įrodymais ir nederantys Seimo nariams." TEISINGAI. VSIO ZAKONNO. Reikėjo jiems imti Kirkilą už KIAUŠINIŲ, nutempti į policiją, įkišti į gerklę alkoholio matuoklį, surinkti įrodymus, atitempti už pakarpos į Pranckiečio kabinetą, pateikti jį "gatavą" Seimo pirmininkui. TADA būtų įrodymai. ŠIAIP LIETUVOJE DAROSI KAŽKOKS "BESPRIEDIELAS". SEIMO NARYS GALI PRISISPROGTI IKI ŽEMĖS GRAIBYMO. BET JEI NEPUČIA, JIS YRA DIEVAS. SEIMAS IR JO KOMISIJOS DARO KĄ NORI, KAIP NORI IR UŽ KIEK NORI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS