Konservatoriai pasiryžę tikrinti Seimo narių blaivumą ir girtus vaikyti iš posėdžių | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIAI PASIRYŽĘ TIKRINTI SEIMO NARIŲ BLAIVUMĄ IR GIRTUS VAIKYTI IŠ POSĖDŽIŲ

  • 1

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis užregistravo Seimo statuto pataisą, kad neblaivūs parlamentarai būtų šalinami iš posėdžio iki dienos pabaigos.

Seimo narių dauguma galėtų nuspręsti patikrinti parlamentaro blaivumą Seimo kanceliarijos parūpintu alkotesteriu, o jeigu toks parlamentaras atsisako tikrintis, būtų laikoma, kad jis yra neblaivus. Atlyginimas pašalintam Seimo nariui už tą dieną nebūtų mokamas, praneša Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Dirbant Seimo posėdžių salėje kartais kyla įtarimų, kad kai kurie Seimo nariai piktnaudžiauja svaigalais ir pasirodo darbe neblaivūs. Toks neatsakingas elgesys priimant svarbius visai šaliai sprendimus gali padaryti didelių nuostolių valstybei ir jos reputacijai. Kiti darbuotojai – vairuotojai, gydytojai, statybininkai yra baudžiami, jeigu pasirodo darbe neblaivūs, o parlamentarų iki šiol net patikrinti nebuvo kaip. Darbo kodekso nuostatos iki šiol nebuvo perkeltos į Seimo statutą, tačiau Seimo nariams jokių išimčių neturi būti“, – pranešime cituojamas K.Masiulis.

Darbo kodekse numatyta, kad jei darbuotojas pasirodė darbe neblaivus, apsvaigęs nuo narkotinių ar toksinių medžiagų, darbdavys tą dieną (pamainą) neleidžia jam dirbti ir nemoka jam darbo užmokesčio.

Neseniai Seimo konservatoriams buvo kilę įtarimų dėl Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko socialdemokrato Broniaus Bradausko blaivumo. K.Masiuliui posėdžių salėje jam pasiūlius alkotesteriu pasitikrinti blaivumą, parlamentaras pasipiktinęs atsisakė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

FAKTAS

Jau pats faktas, kad geriama ar bunama išgėrus Seimo posėdžiuose yra neigiamas dalykas. Juk tai šalies elitas, dar blogiau kai tas elitas daro avarijas, viršija greitį. Tai ne seimūnai, bet tautos atmatos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS