Konservatoriai ragina nutraukti Seimo ryšius su Tarpparlamentine ortodoksų asamblėja | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIAI RAGINA NUTRAUKTI SEIMO RYŠIUS SU TARPPARLAMENTINE ORTODOKSŲ ASAMBLĖJA

  • 11

Trys Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos atstovai ragina nutraukti Seimo ryšius su Tarpparlamentine ortodoksų asamblėja (TOA).

„Atsižvelgiant į įvykius, kurie vyko asamblėjos sesijos Sakartvele metu, kai kilo masiniai protestai ir į kitas įvardintas priežastis bei į tai, kad į šios asamblėjos sesijas Seimo valdybos sprendimais yra komandiruojami Seimo nariai, prašome Jūsų nutraukti Seimo ryšius su TOA ir daugiau nekomandiruoti Seimo narių į šios asamblėjos sesijas”, – pranešime teigia Laurynas Kasčiūnas.

Dėl ryšių su TOA nutraukimo L. Kasčiūnas,  Audronius Ažubalis ir Arvydas Anušauskas kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

Seimo pirmininko atstovė Karolina Frolovienė BNS sakė, jog nuolatinė Seimo delegacija į šią asamblėją nėra sudaryta.

„Lietuvos Seime nėra sudaryta nuolatinė Seimo delegacija Tarpparlamentinėje ortodoksų asamblėjoje. Iki šiol Asamblėjos veikloje Seimo nariai dalyvavo individualios iniciatyvos pagrindais. Dėl tokios galimybės Seimo valdyba sprendžia atskirai kiekvienu individualiu atveju“, – teigia K. Frolovienė.

Pasak jos, oficialaus Seimo narių kreipimosi Seimo pirmininkas kol kas nėra gavęs.

Kaip pranešime spaudai teigia L. Kasčiūnas, prieš 25 metus įsteigtos asamblėjos paskirtis buvo ginti stačiatikių teises ir laisves, tačiau šiandien ji tapo platforma „rusiškojo pasaulio“ plėtrai.

Jo teigimu, Kremlius šią organizaciją naudoja siekiant sumažinti savo tarptautinę izoliaciją, švelninti tarptautines sankcijas, kurti Kremliaus kaip krikščioniškų vertybių gynėjo iliuziją, nors asamblėjai šiandien vadovauja Rusijos komunistų partijos narys, o komunizmas visada skelbė karą religijai, naikino ją arba vertė ją komunistinės ideologijos įkaite.

Praėjusią savaitę Gruzijoje kilo protestai, kai į šalies parlamentą iš pirmininko tribūnos per kasmetinę Tarpparlamentinę stačiatikybės asamblėją – ortodoksiškų šalių parlamentarų forumą kreipėsi Rusijos parlamentaras Sergejus Gavrilovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

brekstanti Ausra

TAI AISKU O DAR CIA mATIJOSAITIS SU SVO KRU LAZDELEM DIIVERSANTAS

brekstanti Ausra

gerass filmas,originalus akoriai,idomus siuzetas, tik vat ta autore puse honoraro uz scenariju PADOOVANOJOMIESTELIUI na kur gyvena mormonu bendruomenei, SENOVES LAIKAIS TAI JUOS DEGINDAVO, UZ DUGPATYSTE IR NEPILNAMECIU ISTVRIKIUNIMA, O CIA 'PADOVANOJO" TURBUT TEN KOKS SUPERMARKWTAS XIMA-NORFOS TIPO

Anonimas

kokios bedos persekiojo ortodoksus? Jokios.O dabar matome--paserk nedekinga zveri--ir jis tau ranka nukas, tegina ortodoksus rusai Rusijoje,ir taibus teisingai ir SAUGU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS