Konservatorių pirminiai rinkimai: klaidas lėmė nepatyrimas | KaunoDiena.lt

KONSERVATORIŲ PIRMINIAI RINKIMAI: KLAIDAS LĖMĖ NEPATYRIMAS

Pirminiuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimuose skundų neišvengta, tačiau pažeidimus didžiąja dalimi lėmė nepatyrimas pirmą kartą organizuojant atvirus rinkimus, teigia partijos Centrinės rinkimų komisijos (CRK) pirmininkas Arvydas Anušauskas.

„Kai ko vietomis trūko - supraskite, kad partija savo resursais viską organizavo. Kai kurios savivaldybės leido naudotis savo patalpomis, tačiau ne visur buvo balsavimo kabinos, nes negalime jų įsigyti patys. Ačiū tiems, kas paskolino“, - sakė politikas.

Jo teigimu, skundų sulaukta, tačiau jų turinys esmės nekeičia, o patys pažeidimai nėra piktybinio pobūdžio.

„Skundų buvo. Ne visi rinkimuose dalyvavę žmonės buvo patyrę - jiems tai irgi buvo naujiena. Taigi iš to nepatyrimo ne visi veiksmai mūsų tvarkas atitikdavo. Todėl reikėdavo iš CRK įspėti, kad būtų laikomasi mūsų aprašytų principų. Tie skundai visgi nesudaro pagrindo abejoti rezultatais“, - sakė A. Anušauskas.

Skundų buvo. Ne visi rinkimuose dalyvavę žmonės buvo patyrę - jiems tai irgi buvo naujiena. Taigi iš to nepatyrimo ne visi veiksmai mūsų tvarkas atitikdavo.

Pasak CRK pirmininko, pasitaikė atvejų, kuomet balsavimo biuleteniai buvo neantspauduoti, - apie tai sužinojus, balsadėžėse rasti biuleteniai be antspaudo buvo anuliuoti. Kai kuriuose miesteliuose trūko vietos, tačiau, pasak A. Anušausko, skundai ir pažeidimai susiję su keliomis dešimtimis biuletenių.

„Na, kadangi skirtumas keli tūkstančiai, tai tikrai esminio skirtumo rinkimų rezultatams tai nedaro“, - aiškino A. Anušauskas.

Teigiama, kad partijos narių aktyvumas rinkimuose siekė 55 proc., tuo tarpu nepartinių rinkėjų aktyvumas siekė 69 proc. Abu kandidatai turėjo 400 stebėtojų, o 600 žmonių dirbo komisijose. Sekmadienį skelbti rezultatai taip pat nesikeičia - už laimėjusią Ingridą Šimonytę balsavo 79 proc. rinkėjų (16418 balsų), tuo tarpu už Vygaudą Ušacką - 21 proc. (4441 balsas).

Lapkričio 17 d. TS-LKD taryba oficialiai parems I. Šimonytės kandidatūrą kitų metų gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

GALERIJA

  • Konservatorių pirminiai rinkimai: klaidas lėmė nepatyrimas
  • Konservatorių pirminiai rinkimai: klaidas lėmė nepatyrimas
  • Konservatorių pirminiai rinkimai: klaidas lėmė nepatyrimas
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS