L. Kukuraitis iš pareigų atleido kanclerę D. Juozapavičienę | KaunoDiena.lt

L. KUKURAITIS IŠ PAREIGŲ ATLEIDO KANCLERĘ D. JUOZAPAVIČIENĘ

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis iš pareigų atleido ministerijos kanclerę Danguolę Juozapavičienę.

„Kanclerė D. Juozapavičienė pareigas paliko šalių susitarimu“, – BNS sakė ministro atstovė Eglė Samoškaitė.

Anot jos, kanclerė pareigų nebeina nuo penktadienio.

Penktadienį Prezidentūra pranešė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtas įstatymų pataisas, kurios ministerijų kanclerius iš karjeros tarnautojų paverčia politinio pasitikėjimo pareigūnais. Juos galima atleisti tiesiog išreiškus nepasitikėjimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovybė neslėpė laukianti šių pataisų, kad galėtų atsisveikinti su kanclere.

Pastarąjį pusmetį dėl kanclerės „darbietės“ D. Juozapavičienės vykdytas tarnybinis patikrinimas. Jo niekaip negalėta baigti dėl tarnautojos atostogų arba nedarbingumo.

Patikrinimas atliktas dėl ministerijai ir jai pavaldžių įstaigų, daugiausia socialinės globos namų, vykdytų viešųjų pirkimų, kaip įtariama, pritaikytų buvusio kandidato į teisingumo ministrus Juliaus Pagojaus įmonei „Conversio“.

Pasak E. Samoškaitės, keletui dienų darbe pasirodžiusi kanclerė buvo supažindinta su tarnybinio patikrinimo išvadomis, kad nusižengimo nepadarė.

„Tarnybinis patikrinimas kanclerei buvo baigtas, patikrinimo metu buvo nustatyti tam tikri pažeidimai (pavyzdžiui, laiku nebuvo parengtos reikiamos vidaus tvarkos), bet komisija ministrui pasiūlė pripažinti, kad kanclerė nepadarė tarnybinio nusižengimo“, – BNS sakė ministro atstovė spaudai.

Ministras šias išvadas pasirašė.

D. Juozapavičienę SADM įdarbino buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. 2013 metų vasarį D. Juozapavičienė pradėjo dirbti šios Darbo partijos deleguotos ministrės patarėja, o tų pačių metų lapkritį paskirta SADM kanclere.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

sekantis

pats kukuraitis iskukurintas lauk .

Anonimas

sekantis turetu buti JIS !!!!!!!!

Juozas

Ziobiene , pasodinta DEGUTIENES siltai sedi prie visu prisitaikeliu seimo pirmininku ir uz vaiku APSAUGA nera "ATSAKINGA", tik su PUMPRICKAITE per TV iki asaru kaltino VENCKIENE del mergaites saugios globos. Seimo pirmininkai plaukia PAVEJUI, be savarankisko mastymo ir demokratijos suvokimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS