L. Linkevičius dėkojo Kanadai už indėlį į mūsų nepriklausomybės kovą | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS DĖKOJO KANADAI UŽ INDĖLĮ Į MŪSŲ NEPRIKLAUSOMYBĖS KOVĄ

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Kanados kolegomis Otavoje aptarė regioninio ir energetinio saugumo klausimus, dvišalių santykių vystymą bei bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

L. Linkevičius ketvirtadienį vizitą Otavoje pradėjo susitikimais su Kanados užsienio reikalų ministru Francois-Philippe Champagne (Fransua Filipu Šampanu) ir gynybos ministru Harjitu Sajjanu (Hardžitu Sadžanu), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Labai vertiname gerus dvišalius santykius su Kanada, Kanados politinį įsitraukimą ir paramą užtikrinant mūsų regiono saugumą. Artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui esame dėkingi už Kanados indėlį į mūsų nepriklausomybės kovą ir tai, kad Kanada niekada nepripažino priverstinio Lietuvos inkorporavimo į Sovietų Sąjungą”, – pranešime cituojamas L. Linkevičius

Artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui esame dėkingi už Kanados indėlį į mūsų nepriklausomybės kovą ir tai, kad Kanada niekada nepripažino priverstinio Lietuvos inkorporavimo į Sovietų Sąjungą.

Pasak pranešimo, per susitikimą akcentuoti stiprėjantys Lietuvos ir Kanados ekonominiai santykiai, naujos partnerystės galimybės mokslo, inovacijų bei kitose srityse.

Ministrai aptarė paramą Ukrainoje vykstančioms reformoms bei Lietuvos pasiruošimą 2020 metų liepos 7 dieną Vilniuje vyksiančiai Ukrainos reformų konferencijai, kurioje kviečiamas dalyvauti ir Kanados užsienio reikalų ministras.

Per susitikimą su Kanados gynybos ministru H. Sajjanu aptartas bendradarbiavimas NATO, koordinavimosi būtinybė kovojant su hibridinėmis grėsmėmis ir dezinformacija, kibernetinio saugumo srityje, aptartas Kanados vaidmuo stiprinant Baltijos regiono saugumą, bendradarbiavimas Ukrainoje stiprinant šios šalies karines pajėgas.

GALERIJA

  • L. Linkevičius dėkojo Kanadai už indėlį į mūsų nepriklausomybės kovą
  • L. Linkevičius dėkojo Kanadai už indėlį į mūsų nepriklausomybės kovą
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

.

Kanadoje, JAV ir Kinijoje vasarį buvo itin sirgta korongripu.Tai kinai ir prigamino viruso testeriu.

...

O Antarktidos pingvinams irgi padėkojai?..

cirkas

Dėkoja už "mūsų" nepriklausomybės kovą! Linelis buvo partizanas? Gal CK platino antitarybinius atsišaukimus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS