L. Linkevičius: grąžinusi Ukrainai laivus Rusija nepadarė nieko ypatingo | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: GRĄŽINUSI UKRAINAI LAIVUS RUSIJA NEPADARĖ NIEKO YPATINGO

Rusijai grąžinus Ukrainai tris pernai sulaikytus karinius laivus, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad to nereikėtų laikyti Maskvos pažanga ir toks veiksmas nerodo jokios „didžiulės pergalės“.

Ministras antradienį teigė, kad laivų grąžinimą reikėtų lyginti su situacija, „kai kažkas pavagia tūkstantį dolerių ir paskui šimtą grąžina“.

„Gal grubus palyginimas, bet aš tai nematyčiau, kad čia didžiulė pergalė“, – žurnalistams Prezidentūroje sakė L. Linkevičius.

Trys Ukrainos kariuomenės laivai pernai buvo sulaikyti prie Kerčės sąsiaurio netoli Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio.

Per šią konfrontaciją Rusija taip pat buvo areštavusi 24 ukrainiečius įgulos narius, bet jie rugsėjį buvo grąžinti Ukrainai per apsikeitimą kaliniais.

„Tuos laivus jie ir taip turėjo grąžinti. Pagaliau priminsiu, kad jūreivius turėjo grąžinti pagal Jungtinių Tautų Jūrų Tribunolo sprendimą, tačiau jie buvo iškeisti“, – kalbėjo L. Linkevičius.

„Čia vertinti to kaip kažkokios ypatingos pažangos nereikėtų. Tai yra tam tikras žingsnis, kas ir taip turėjo įvykti“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nordland

kadangi pats linkevicius yra visiskai neypatingas, tai jo kalbos aplamai nieko vertos.....

...

TRAGEDIJA kiauliukui - neteko dar vieno preteksto ant Rusijos amsėt.

o

kas atsakys bebriuke uz nupirktus ruskalasnikovus ir perduotus chacholu benderovcams kurie zudo saviskius gal magnute zino?......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS