Laivės partija įsteigė Liberalios demokratijos institutą | KaunoDiena.lt

LAIVĖS PARTIJA ĮSTEIGĖ LIBERALIOS DEMOKRATIJOS INSTITUTĄ

Valdančioji Laisvės partija įsteigė Liberalios demokratijos institutą (LDI), pirmadienį pranešė partija.

„Šiandien dedame pamatą tam, kad politika būtų grįsta analitinėmis žiniomis ir mokslu, o ne populizmu ar politinėmis batalijomis. Džiaugiuosi, jog Laisvės partija yra pirmoji, kuri ne tik deklaravo siekį, bet ir pilnai įsteigė politinės partijos analitinį centrą", – sako instituto vadovas, teisingumo ministrės patarėjas Danielis Ilkevičius.

Laisvės partija eina kitų Vakarų Europos partijų, kurios taip pat turi savo analitinius centrus, keliu.

Pasak pranešimo, LDI savo veiklą orientuoja į tris esmines sritis: politinį švietimą ir pilietinio sąmoningumo skatinimą, analitika grįstą kokybišką politikos turinį, tarptautiškumą.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tikisi, tokio instituto atsiradimas liberalią mintį politikoje ir visuomenėje „iškels į visai naują, kokybiškesnį lygį“.

„Laisvės partija eina kitų Vakarų Europos partijų, kurios taip pat turi savo analitinius centrus, keliu. Šis mūsų sprendimas atvers naujas galimybes teikti liberalius pasiūlymus Lietuvos darbotvarkei, skatins kokybiškas diskusijas valstybei ir žmonėms aktualiais klausimais“, – sako A. Armonaitė.

Partijoms steigti analitinius centrus leido pernai priimtas naujas Politinių organizacijų įstatymas. Politinius centrus taip pat paskelbė steigiančios konservatorių, socialdemokratų partijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Jaunius

Armoške o kiek kainuos diplomai pedikam gal pirma nuo technikumo kodėl iš kart instituta ir kas bus dėstoma toje gėju perykloje

Klausimas ir atsakymas

Kodėl mes tokius išsirenkame? Todėl, kad geresnių nėra.

nuomonė

Tegul steigia ką nori ,bet užsa vo pinigus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS