Lietuva atsisakė Baltarusijai išduoti S. Cichanouskają | KaunoDiena.lt

LIETUVA ATSISAKĖ BALTARUSIJAI IŠDUOTI S. CICHANOUSKAJĄ

Lietuva atsisakė patenkinti Baltarusijos prašymą išduoti Lietuvoje gyvenančią opozicijos lyderę Sviatlaną Cichanouskają, BNS pirmadienį pranešė prokuratūra.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė patvirtino, kad toks prašymas buvo gautas, o jį vykdyti atsisakyta Lietuvos ir Baltarusijos sutartyje dėl teisinės pagalbos nurodytais pagrindais, kurių smulkiau nedetalizavo.

Apie tai, kad Baltarusijos prašymas atmestas, sekmadienį vietos žiniasklaidai pranešė Baltarusijos generalinis prokuroras Andrejus Švedas. Jis teigė, kad Lietuva nenurodė jokio teisinio pagrindo.

Šių metų kovą autoritariniam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai lojali teisėsauga pranešė, kad S. Cichanouskajos ekstradiciją inicijuojama dėl gautos informacijos apie esą artimų jos bendražygių organizuotus masinius neramumus.

Tuo metu S. Cichanouskajos atstovai pabrėžė, kad ji palaiko tik taikius metodus.

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus S. Cichanouskaja po rugpjūčio 9-osios rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, pasitraukė į Lietuvą.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

deinis

Ne Lietuva atsisakė įšduoti o kažkas iš lietuvių o mokėti baudą mokės iš biūdžėto,vot čiom vopros.

Ggg

Kad ir atiduos,draugiškai negalėsim bendrauti su batkios valdžia

LANDSBERGIS KOSČEJUS LAIKO CIGANOVSKAJA

KAIP SAVO AKI. PATS UZVIRE SITA KOSE. DABAR NERA, KUR TRAUKTIS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS