Lietuva ir Brazilija pasirašė susitarimą dėl pagalbos baudžiamosiose bylose | KaunoDiena.lt

LIETUVA IR BRAZILIJA PASIRAŠĖ SUSITARIMĄ DĖL PAGALBOS BAUDŽIAMOSIOSE BYLOSE

Lietuvos teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska ir Brazilijos ambasadorius Lietuvai Rodrigas de Azeredas Santosas ketvirtadienį pasirašė sutartį dėl šalių savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose.

E. Dobrowolskos teigimu, šiuo susitarimu šalys įsipareigoja sudaryti sąlygas visapusiškam teisiniam bendradarbiavimui baudžiamosiose bylose, kovoti su nusikalstamumu, suteikti teisinį pagrindą savitarpio pagalbai baudžiamųjų bylų tyrimo, baudžiamojo persekiojimo bei teisminio nagrinėjimo srityse.

Sutartimi apibrėžiama, kokia teisinė pagalba galės būti teikiama šalių institucijoms, pagalbos teikimo atsisakymo pagrindai, pagalbos prašymų vykdymo tvarka ir kiti procesiniai veiksmai, pavyzdžiui, apklausų vykdymas vaizdo konferencijų būdu, banko informacijos identifikavimas.

Teisingumo ministerijos ketvirtadienį paskelbtame pranešime nurodoma, kad sutartyje įtvirtinta nuostata, jog komunikacija tarp šalių bus vykdoma elektroninių ryšių priemonėmis, išskyrus išimtinius atvejus.

Teisingumo ministrė pažymi, kad suvienodintos procedūros leis veiksmingiau suvaržyti teisę į neteisėtai gautą turtą, lėšas ar nusikaltimo priemones, greičiau vykdyti teismų sprendimus, taip pat padės operatyviau tirti tokius nusikaltimus tiek Lietuvoje, tiek Brazilijoje.

Lietuvos ir Brazilijos derybos dėl šio susitarimo prasidėjo 2007 metais, Lietuvai iš Brazilijos gavus pasiūlymą dėl dvišalių tarptautinių sutarčių savitarpio teisinės pagalbos baudžiamosiose bylose ir nuteistųjų perdavimo srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Meno \\\\\.../////

ant papų nematau.Liūdna,draugelis miega.

iš ti kaki na buraki

čiučela

O kaip del

baudziamosios bylos,Ukrainoje iskeltos jos ZT ombutsmenei Liudmilai Denisovai,melavusiai pasauliui apie simtus prievartavimu,ivykdytu Rusijos kariu Ukrainoje!? Juk nepasitvirtino NE VIENAS melo atvejis,apie ka viesai pareiske UA genprokuratura! Ar dabar musu atsiprasys LR institucijos ir medijos,kabine mums ant ausu si mela!? Ar atsiprasys visuomenes tos "protestuotojos",raudonai nutaskytais triusikeliais,su maisais ant galvu!? Ar bus viesai paneigti sie melai!? O gal musu tauta - neverta ju akyse tiesos!??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS