Lietuva skirs 2 mln. eurų pagalbai grūdams iš Ukrainos išvežti | KaunoDiena.lt

LIETUVA SKIRS 2 MLN. EURŲ PAGALBAI GRŪDAMS IŠ UKRAINOS IŠVEŽTI

  • 0

Tarptautinei humanitarinei maisto programai „Grūdai iš Ukrainos“ Lietuva šiemet skirs 2 mln. eurų, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Kyjive viešinti premjerė Ingrida Šimonytė šeštadienį sakė, kad ši iniciatyva svarbi dėl Rusijos blokuojamų grūdų išvežimo kelių Juodojoje jūroje.

„Rusija vėl siekia maistą paversti ginklu, tačiau šįkart tokios užmačios nebus sėkmingos, be kita ko – ir dėl iniciatyvos „Grūdai iš Ukrainos“, – po iniciatyvos viršūnių susitikimo Kyjive šeštadienį sakė I. Šimonytė.

Grėsmė pasauliniam maisto tiekimui neturi būti naudojama kaip karo įrankis, o maisto saugumą pažeidžiančios šalys turėtų sulaukti neatidėliotino tarptautinės bendruomenės atsako, pabrėžta susitikimo metu priimtoje bendroje deklaracijoje.

Lietuva Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio inicijuotai humanitarinei maisto programai ir pernai skyrė 2 mln. eurų.

Pernai Ukrainoje prasidėjus karui ir Rusijai blokavus šalies uostus Juodojoje jūroje, šalis paprašė tarptautinės pagalbos išvežant grūdus. Dalis jų eksportuota ir per Klaipėdos uostą.

GALERIJA

  • Lietuva skirs 2 mln. eurų pagalbai grūdams iš Ukrainos išvežti
  • Lietuva skirs 2 mln. eurų pagalbai grūdams iš Ukrainos išvežti
  • Lietuva skirs 2 mln. eurų pagalbai grūdams iš Ukrainos išvežti
L. Penek / LRVK nuotr.
Gairės: pagalba Ukrainai, Ukraina, karas Ukrainoje, grūdai iš Ukrainos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS