L.Linkevičius: Lietuva ir Andora gali stiprinti dvišalius santykius | KaunoDiena.lt

L.LINKEVIČIUS: LIETUVA IR ANDORA GALI STIPRINTI DVIŠALIUS SANTYKIUS

  • 0

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Vilniuje vykusiame susitikime su Andoros užsienio reikalų ministru Gilbertu Saboya Sunye (Žilberu Saboja Sunjė) teigė, jog mato galimybių stiprinti dvišalius santykius, ypač – ekonomikos ir verslo plėtojimo srityje.

„Lietuva ir Andora galėtų bendradarbiauti informacinių ir komunikacinių technologijų, turizmo, inžinerijos, žemės ūkio, sveikatos apsaugos srityse", – pranešime sakė L.Linkevičius.

Ministrai taip pat aptarė saugumo situaciją regione bei nelegalios migracijos Europos Sąjungoje krizę.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie Andoros santykių su Europos Sąjunga perspektyvas. Lietuva remia Andoros siekį labiau integruotis į Europos Sąjungos rinkas, teigia Užsienio reikalų ministerija.

Vilniuje Andoros užsienio reikalų ministras taip pat susitiko su Finansų ministerijos pareigūnais, su kuriais aptarta Andoros mokesčių sistema bei prasidėjusios Andoros derybos su Europos Sąjungos dėl Asociacijos susitarimo sudarymo. Andoros ministras lankėsi Santariškių klinikose, kur tartasi dėl glaudesnio dvišalio bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje.

Andora - apie 85 tūkst. gyventojų pietvakarių Europos nykštukinė valstybė, besiribojanti su Prancūzija ir Ispanija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS