M. Puidokas apkaltino STT: sako Seime patyręs agentų smurtą – smaugė, suplėšė drabužius | KaunoDiena.lt

M. PUIDOKAS APKALTINO STT: SAKO SEIME PATYRĘS AGENTŲ SMURTĄ – SMAUGĖ, SUPLĖŠĖ DRABUŽIUS

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Mindaugas Puidokas pareiškė Seime patyręs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų smurtą.

Apie tai jis pranešė ketvirtadienį per plenarinį Seimo posėdį.

„Įvyko precedento neturintis atvejis Lietuvos parlamentarizmo istorijoje, savo kabinete buvo prieš mane smurtaujama STT agentų, buvau smaugiamas, suplėšyti darbužiai“, – sakė M. Puidokas.

Trūko oro, sakiau, kad dūstu, trūksta oro, o mane toliau smaugė ir savo veiksmų nenutraukė.

„Neturiu jokio teisinio statuso – nesu nei liudininkas, ne įtariamasis, iš manęs buvo atimti asmeniniai daiktai jėga, iki kraujo ir rankos sudraskytos iki kraujo. Trūko oro, sakiau, kad dūstu, trūksta oro, o mane toliau smaugė ir savo veiksmų nenutraukė“, – tvirtino jis.

Teigia turintis vaizdo įrašą

Parlamentaro teigimu, Seimo sekretoriato darbuotojai jį informavo, kad turėtų nueiti iki savo kabineto, teigdami, kad pas jį yra svečių. Seimo nariui atėjus, agentai informavo, kad jis negalįs išeiti.

M. Puidokas teigė, kad įvykį filmavo jo advokatas. Vis dėlto vėliau, paprašytas žurnalistų, jis tvirtino negalintis šio įrašo paviešinti.

„Jis (advokatas – BNS) sakė, kad video medžiagą mes naudosime byloje ir su juo atskirai reikės tartis, ar tą video medžiagą tikrai rodyti“, – sakė M. Puidokas.

Politikas teigė, kad advokatą, jam reikalaujant, iškvietė STT agentai.

M. Puidokas reikalavo, kad Seimo vadovybė imtųsi priemonių dėl tokio pareigūnų elgesio.

„Suprantu kad tai kerštas už aktyvią veiklą dėl Partnerystės įstatymo, Stambulo įstatymo“, – sakė jis.

M. Puidokas teigė smurtą iš STT agentų patyręs, kai bandė grįžti iš savo kabineto į Seimo posėdžių salę.

Jis taip pat patvirtino, kad STT agentai iš jo paėmė telefonus.

„Kai atėjo advokatas, advokatas išsakė, kokias aš turiu teises, išsiaiškino, kad aš nesu nei įtariamasis, nei liudytojas, nei specialusis liudytojas, jokiam nesu teisiniam statuse. (Advokatas – BNS) sako, Seimo narys turi teisę eiti į posėdžių salę, (pareigūnai – BNS) sakė, ne, mes neleisim, mes jį apieškosim. Vietoj apieškojimo įvyko smurto akcija“, – pasakojo M. Puidokas.

Suprantu kad tai kerštas už aktyvią veiklą dėl Partnerystės įstatymo, Stambulo įstatymo.

„Visi aktyvūs smurtiniai veiksmai buvo daromi iš dviejų agentų pusės, aš buvau remiamas iš visų pusių, aš sakiau, man trūksta oro, ir laužiant rankas buvau smaugiamas, plėšomi rūbai“, – teigė Seimo narys, pademonstravęs įplėštą kelnių kišenę.

Vėliau parlamentaras žurnalistams sakė, kad STT agentai vis dar yra jo kabinete, ten taip pat esantis jo padėjėjas ir advokatas.

„Jie ieško per visus dokumentus, per visas papkes, per visus failus, galbūt yra kažkokių popierinių įrodymų to, apie ką, aš dabar suprantu, kalba ponas (Matas) Maldeikis“, – sakė M. Puidokas.

STT patvirtino, jog mobiliuosius telefonus iš parlamentaro turėjo paimti prievarta, nes šis nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų pateikti tyrimui reikšmingus daiktus.

Kaltinimus atmeta

Parlamentaras patvirtino, kad pareigūnų parodytuose dokumentuose buvo įvardyti du jo padėjėjai – Kęstutis Motiečius ir Robertas Stanionis, o tyrimas vyksta dėl azartinių lošimų reguliavimo.

„Dėl tų dalykų, kur jie įrašę ir kaltina, silpnos opozicinės frakcijos narys net norėdamas negalėtų padaryti, nes tuos sprendimus ir balsavimus priima valdančioji dauguma. Ten kažkas buvo susiję su azartiniais lošimais, matot, kaip aš balsuoju, aš niekada nepalaikau azartinių lošimų, visada už tai, kad būtų griežtinama tvarka“, – piktinosi Seimo narys.

Praėjus kelioms minutėms po M. Puidoko pareiškimo Seime STT paskelbė, kad atlieka ikiteisminį tyrimą dėl K. Motiečiaus įtariamo papirkimo ir prekybos poveikiu.

Ikiteisminį tyrimą STT skelbia pradėję po Seimo nario Mato Maldeikio pranešimo apie bandymą jį papirkti.

Tyrimo duomenimis, parlamentaro padėjėjas K. Motiečius Seimo patalpose pasiūlė M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

M. Puidokas šią informaciją vadino „absurdu“. Pasak politiko, neįtikėtina, kad jo padėjėjas eitų pas ideologinių oponentų atstovą, kuris net nėra pakankamai įtakingas, jog galėtų lemti minėtus dalykus.

„Maldeikis yra mano geras draugas, bet aš niekada – ir galime akistatą padaryti ir Matas patvirtins tą patį, kad aš niekada panašiomis temomis su juo nesu kalbėjęs. Mes, deja, esame ideologiniai priešininkai, skirtingose barikadose“, – tikino M. Puidokas.

Jis pabrėžė, kad nors kaltinamas jo padėjėjas, tai jis patyrė fizinį smurtą, o jo šeima yra bauginama ir patiria stresą.

STT: atsisakė vykdyti teisėtus pareigūnų reikalavimus

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pareiškė, kad jos darbuotojai turėjo prievarta paimti telefonus iš Seimo nario Mindaugo Puidoko, nes parlamentaras atsisakė vykdyti teisėtus pareigūnų reikalavimus.

Taip tarnyba reagavo į Seimo nario kaltinimus STT agentams smurtu.

„Buvo atlikta krata Seimo nario M. Puidoko kabinete. Taip pat buvo atlikta jo asmens krata. Jos metu siekiant paimti tyrimui reikšmingus daiktus (mobiliuosius telefonus), nebuvo vykdyti pareigūnų teisėti reikalavimai ir jiems buvo pasipriešinta. Dėl šios priežasties tyrimui reikšmingi daiktai buvo paimti prievarta“, – BNS informavo STT atstovė Renata Keblienė.

Nebuvo vykdyti pareigūnų teisėti reikalavimai ir jiems buvo pasipriešinta. Dėl šios priežasties tyrimui reikšmingi daiktai buvo paimti prievarta.

Seimo Darbo partijos frakcijos narys M. Puidokas ketvirtadienį per plenarinį Seimo posėdį pareiškė Seime patyręs STT agentų smurtą – neva buvo smaugtas, suplėšyti jo drabužiai, iki kraujo sudraskyta ranka, atimti asmeniniai daiktai.

Jis taip pat patvirtino, kad STT agentai iš jo paėmė telefonus.

Kelios minutės po Seimo nario pareiškimo STT paskelbė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl M.Puidoko padėjėjo Kęstučio Motiečiaus įtariamo papirkimo ir prekybos poveikiu. Tyrimą STT skelbia pradėję po Seimo nario Mato Maldeikio pranešimo apie bandymą jį papirkti.

Tyrimo duomenimis, parlamentaro padėjėjas K. Motiečius Seimo patalpose pasiūlė M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

K. Motiečius buvo sulaikytas. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Į Seimą pakviestas Generalinės prokuratūros atstovas

Po Seimo nario „darbiečio“ M. Puidoko pareiškimo, kad savo kabinete patyrė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų smurtą, į parlamentą ketvirtadienį iškviestas Generalinės prokuratūros atstovas.

„Susisiekėme su Generaline prokuratūra ir artimiausiu metu – manau, kad per valandą – atvyks Generalinės prokuratūros atstovas ir padarys pareiškimą Seimo posėdžių salėje“, – žurnalistams sakė parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pirminiais duomenimis, prokuratūros atstovas Seime kalbės 13.30 valandą.

V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad Seimo kanceliarija buvo informuota, jog STT pareigūnai Seimo rūmuose atliks procesinius veiksmus.

Parlamento vadovė sakė kol kas neturinti informacijos, ar kanceliarijos darbuotojai stebėjo pareigūnų veiksmus.

„Mano žiniomis, vyksta ikiteisminis tyrimas dėl M. Puidoko padėjėjo veiksmų“, – teigė Seimo vadovė.

„Suprantu, kad taip, įvyko procesiniai veiksmai Seime, M. Puidoko kabinete. Dėl tų veiksmų, apie kuriuos kalba Seimo narys, kol kas girdėjau tik vieną pusę, jo versiją. Siūlyčiau tiesiog palaukti informacijos“, – pridūrė ji.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

klounas

vakar su kiekvienu pasirodymu žurnalistams,puidoko kelnės vis labiau plyšo

Tai kuris Puidokas čia nukentėjo?

Ar Puidokas-originalas, ar generinis iš Sirijaus?

buduliams

idiotas pats susidraskė kelnes,kad apkaltinti STT agentus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS