Marijampolės vicemerais patvirtinti A. Pavelčikienė, V. Tumelis. A. Visockis | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖS VICEMERAIS PATVIRTINTI A. PAVELČIKIENĖ, V. TUMELIS. A. VISOCKIS

Naujos kadencijos Marijampolės taryba per pirmąjį savo posėdį pirmadienį patvirtino vicemerais Agnę Pavelčikienę, Valdą Tumelį ir Artūrą Visockį.

Ankstesnėje kadencijoje A. Pavelčikienė ėjo mero patarėjos pareigas, V. Tumelis – administracijos direktoriaus pavaduotojo, A. Visockis – vicemero.

Už A. Pavelčikienės kandidatūrą balsavo 20 tarybos narių, septyni susilaikė, už V. Tumelio – 24, susilaikė – du, A. Visockio kandidatūrą palaikė 21 politikas, po tris buvo prieš ir susilaikė.

„Tikrai darbų bus daug, iššūkių bus daug. Noriu palinkėti mums visiems susikalbėjimo, paprastumo, suprasti, kad tie mandatai – tikrai ne garbė, bet daugiausia tai yra atsakomybė, didžiulė atsakomybė, kurią mes nešame“, – pradėdamas antrą kadenciją sakė Marijampolės meras socialdemokratas Povilas Isoda.

„Kiekvienas mūsų sprendimas lemia žmonių gyvenimus, kasdienybę, ir norisi, kad tie sprendimai būtų kaip įmanoma geresni“, – pridūrė jis.

Pirmininkaudamas tarybos posėdžiui meras turėjo sau priminti, kad negali balsuoti dėl pateiktų sprendimų.

Pagal naująjį Vietos savivaldos įstatymą, meras nėra tarybos narys, jis negali balsuoti, nors sudaro tarybos posėdžių darbotvarkę, pirmininkauja posėdžiams.

Tikrai darbų bus daug, iššūkių bus daug. Noriu palinkėti mums visiems susikalbėjimo, paprastumo, suprasti, kad tie mandatai – tikrai ne garbė, bet daugiausia tai yra atsakomybė.

„Prisiminiau, kad negaliu (balsuoti – BNS). Čia kaip persėsti iš mechaninės (mašinos) į automatą. Reikia kažkur ranką pasidėti“, – juokėsi P. Isoda.

Per kovą vykusius savivaldos rinkimus daugiausia mandatų Marijampolės savivaldybės taryboje gavo Lietuvos socialdemokratų partija. Jos atstovai turi 16 vietų iš 27. Keturis mandatus gavo konservatoriai, tris – demokratai, du – „valstiečiai“, po vieną – „darbiečiai“ ir Krikščionių sąjunga.

Pats socialdemokratas P. Isoda meru perrinktas per pirmąjį rinkimų turą surinkęs beveik 60 proc. rinkėjų balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kur tiltas iš Aušros g.

ta pati sena chebra-tik plyteles gatvėse sugeba kloti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS