A. Mazuronis apie ketinimus protestuoti Vasario 16-ąją: sveiku protu sunkiai suvokiama | KaunoDiena.lt

A. MAZURONIS APIE KETINIMUS PROTESTUOTI VASARIO 16-ĄJĄ: SVEIKU PROTU SUNKIAI SUVOKIAMA

Darbo partijos narys Andrius Mazuronis negaili kritikos Lietuvos šeimų sąjūdžiui, ketinančiam organizuoti dar vieną protestą per Vasario 16-osios minėjimą. Anot „darbiečio“, pasirinkimas mitinguoti kiekvienam lietuviui „šventą dieną“ yra nesuvokiamas sveiku protu ir tai, pasak jo, atrodo apgailėtinai.

„Tai, kas vyko Sausio 13-ąją, man asmeniškai gėda. Gėda buvo žiūrėti, gėda buvo klausytis. (...) Tai buvo ne politinis renginys, tai tam tikra prasme galima sulyginti su Mišiomis, tam tikras sakralinis pagerbimas tų žmonių, kurie žuvo, kovodami už nepriklausomybę. Čia nėra jokių pozicija opozicija, politika ne politika – tai ne politinis renginys, tai pagarbos išreiškimas žmonėms, kurie savo gyvybes padėjo dėl to, kad mes šiandien galėtumėme šnekėti taip, kaip mes galvojame“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė „darbietis“, pridurdamas, kad analogiškai vertina ir ketinimus protestuoti Vasario 16-ąją.

Tai, kas vyko Sausio 13-ąją, man asmeniškai gėda. Gėda buvo žiūrėti, gėda buvo klausytis.

„Toks elgesys, kokį aš mačiau, man sveiku protu sunkiai suvokiamas, ir aš neturiu paaiškinimo, koks susiskaldymas bebūtų visuomenėje, kokios skirtingos nuomonės, net ir argumentuotos, teisingos, tačiau forma, kuri buvo pasirinkta, man atrodo apgailėtina, ir aš panašiai galvoju ir apie Vasario 16-osios būsimus renginius“, – pridūrė A. Mazuronis.

A. Mazuronis pabrėžė, kad kiekvienas asmuo turi laisvę išsakyti savo nuomonę, tačiau tai reikėtų daryti ne per Lietuvai svarbias dienas.

„Yra vieta, yra laikas, būdas, yra 365 dienos per metus. Tai tas dvi dienas, kurios yra šventos kiekvienam lietuviui, atidėk į šoną. Lieka 363 dienos, tai mitinguok visas tas 363 dienas“, – piktinosi A. Mazuronis.

ELTA primena, kad Vilniaus savivaldybė nesuteikė leidimo Vasario 16-ąją Šeimų sąjūdžiui Vilniaus centre, šalia paminklo Jonui Basanavičiui, organizuoti mitingą. Savivaldybė prašymą atmetė, argumentuodama tuo, kad ši vieta įtraukta į valstybės ir Savivaldybės institucijų organizuojamus renginius.

Leidimo organizuoti mitingą Vilniaus centre negavęs Šeimų sąjūdis Vilniaus savivaldybei kiek vėliau pateikė dar du naujus prašymus leisti rengti mitingus Rotušės ir Katedros aikštėse.

Minint Sausio 13-ąją Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo vyko Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

Šio renginio metu įvyko ir Lietuvos šeimų sąjūdžio protestas prieš pandemijos politiką. Mitingo dalyviai šūksniais ir švilpimu sudrumstė Nepriklausomybės aikštėje vykusį oficialų Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (113)

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas

pid.er.astai mentai Renatas Požėla ir Saulius Gagas yra Landsbergio ir visų koncervatorių subin.laižiai, ožio šūdai pas Požėlą ir Gagą ant snukių matosi, pridžiųve nuo ožio subinės laižymo, sušaudyt tokius Lietuvos išdavikus reikia

Tomasbendzeromas1

Geda uz tokius seimo narius,kurie zmoniu nuomone vadina geda.Kitokia nuomone nepatinka,tik oligarhams ar totolitariniam rezimui,komunistams.Tai jau dabar aisku kas valdzioje sedi.Busiu Vasario 16d. Vilniuje,gynsiu savo,bei vaiku gerove.

Ema

Geriausia butu ,kad nieks neitu niekur,tegu valdzia pabuna su savim tures laiko pabendrauti,juk nemato vieni kitu,todel vejus ir daro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS