A. Mazuronis: užmojai dėl nepasitikėjimo Vyriausybe pasmerkti žlugti | KaunoDiena.lt

A. MAZURONIS: UŽMOJAI DĖL NEPASITIKĖJIMO VYRIAUSYBE PASMERKTI ŽLUGTI

Kitų opozicinių jėgų iniciatyvos pareikšti nepasitikėjimą Vyriausybe dėl balsų trūkumo pasmerktos žlugti, sako Darbo partijos vadovas, Seimo narys Andrius Mazuronis.

„Jau pradėti rinkti parašai vidaus reikalų ministrės interpeliacijai. Jau Vytautas Bakas su Algirdu Butkevičiumi vaikšto ir vakar rinko parašus. Tai jau šitas procesas prasidėjęs. „Valstiečiai“ nori užkurti savo procesą nepasitikėjimo Vyriausybe. Matyt, reikia pripažinti labai paprastą dalyką, kad akivaizdu, jog balsų tokiems procesams Seime trūksta, ir jie – pasmerkti žlugimui“, – penktadienį Žinių radijui sakė „darbietis“.

„Ir žinot, aš net pradedu laikytis tokios pozicijos, matydamas beprasmiškumą tų visų interpeliacijų ir apkaltų. Tiesiog, nes trūksta balsų. Gal leisti iki galo nudirbti ir atsiskleisti tai valdančiai daugumai, parodant, kaip nesugeba iš principo tvarkytis su krizinėms situacijoms“, – pridūrė partijos vadovas.

Gal leisti iki galo nudirbti ir atsiskleisti tai valdančiai daugumai, parodant, kaip nesugeba iš principo tvarkytis su krizinėms situacijoms.

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis praėjusią savaitę teigė, jog Seimo rudens sesija rugsėjį prasidės nuo nepasitikėjimo Vyriausybe procedūros, tačiau taip pat pripažino, kad atstatydinti ją balsų parlamente neužteks.

Pagal Vyriausybės įstatymą, Seimo sesijos metu ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių (29) gali pateikti interpeliaciją ministrui pirmininkui ar ministrui, taip pat pateikti nutarimo projektą dėl nepasitikėjimo Vyriausybe.

Jeigu Seimas nuspręstų, kad premjero ir ministrų atsakymai netenkina, būtų rengiamas slaptas balsavimas ir daugiau kaip 71 Seimo nariui balsavus už nepasitikėjimą, Vyriausybė būtų atstatydinta.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kritikos sulaukė dėl neteisėtų migrantų priverstinio apgyvendinimo užsieniečių registracijos centruose.

Konstitucinis Teismas (KT) birželio pradžioje konstatavo, kad visų neteisėtai sieną kirtusių migrantų priverstinis apgyvendinimas užsieniečių registravimo centruose šalyje paskelbus ekstremalią situaciją, kai toks apgyvendinimas gali trukti iki šešių mėnesių, prieštarauja Konstitucijai.

A. Bilotaitė teigė, kad po tokio KT sprendimo įstatymas „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ bus keičiamas, bet tvirtino, kad jos inicijuoti sprendimai buvo būtini, siekiant suvaldyti migrantų krizę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gal pirmiausia

Maskolių invazo irštvą apsikuopk. Kiek prie rusofašistų įsigalėjimo prisidėjo kacapyno chalopai, a. Gan žiūrėt kaip apsisnarglėjęs xoziajinas balalaika "moi adres sovetskij sojuz" birbina.

O ko bijot

Balsuokit visi ir pasieksit ko norit

pirmam-sovietiniam

jo bebrų klanai dar veikia, nerašinėk jaunimo vardu,jis nedurnas,viską supranta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS