Ministerija siūlo numatyti rentas diplomatams | KaunoDiena.lt

MINISTERIJA SIŪLO NUMATYTI RENTAS DIPLOMATAMS

  • 13

Užsienio reikalų ministerija (URM) siūlo numatyti rentas į pensiją išėjusiems diplomatams, skelbia naujienų portalas 15min.lt.

Ministerijos rengiamose Diplomatinės tarnybos įstatymo pataisose numatyta, kad rentas jau kitąmet galėtų gauti asmenys, diplomatinėje tarnyboje ištarnavę 20 ir daugiau metų, išlaikę diplomatinį rangą iki gyvos galvos ir į pensiją išėję iš diplomatinės tarnybos.

URM nurodo, kad tokia socialinė garantija padėtų išlaikyti žmones diplomatinėje tarnyboje, nes ši sistema vienintelė neįtraukta į valstybinių pensijų sistemą. Būtent rentas, o ne valstybines pensijas buvusiems diplomatams siūloma skirti dėl to, jog tarnyba yra maža – pakeitimai paliestų apie 50 žmonių.

„Pagal vieną realiausių siūlymų, renta sudarytų 0,5 priedo už diplomatinį rangą, su kuriuo išeinama į pensiją. Preliminariais skaičiavimais, 2021 metais tai kainuotų 46,4 tūkst. eurų per metus, jei pataisos įsigaliotų sausio 1 dieną, arba 23,2 tūkst. eurų, jei nuo liepos 1 dienos. 2025 metais ši suma pasiektų 157,1 tūkst. eurų. Bet skaičiavimai dar turės būti tikslinami, kadangi reikia įvertinti daug aplinkybių“, – aiškino URM Informacijos stebėjimo ir žiniasklaidos skyriaus atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Kiek

galima tyciotis is zmoniu? Tikri profesionalai, - kiek daug visko savo naudai daro. Nera zodziu.

Galutinai įsitikinau

Ir kodėl nebestebina manęs niekas? Tikriausiai pripratome jau prie nuolatinio rūpinimosi,,savais'', jų rentomis,asfaltuojamais keliukais ir t.t. Kažką gero padarykite Lietuvos žmonėms,paprastiems vargšams,vaikams sergantiems,kad nereikėtų tų įsipildymo akcijų begalinių...ir čia aukoja paprasti žmonės...

Supykes

Kokios dar rentos?! Sulauksit 65 meteliu ir i pensija. Visa gyvenima nieko neveiks ir dar renta gaus??? Neblogai cia komsomolcai ismaste. Kada bus atskleisti kgbistu sarasai???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS