Ministro J. Narkevičiaus vakarienę Abu Dabyje apmokėjo Kelių direkcija | KaunoDiena.lt

MINISTRO J. NARKEVIČIAUS VAKARIENĘ ABU DABYJE APMOKĖJO KELIŲ DIREKCIJA

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, spalio mėnesį Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose dalyvavęs pasauliniame kelių kongrese, vakarieniavo už Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšas, skelbia portalas 15min.lt.

Pasak 15min.lt, už vakarienę Abu Dabio restorane ministras susimokėjo ne pats – tai padarė  Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas. Direkcijos atstovė Aušra Ramoškaitė pranešė, kad tai buvo pirmas kartas per dvejus pastaruosius metus, kai ministerijos prašymu vakarienė apmokėta direkcijos lėšomis – už devynių asmenų vakarienę sumokėta 713 eurų.

Ankstesnis ministras Rokas Masiulis nevykdavo į šį forumą, nes premjeras prašydavo ministrų vengti egzotinių kelionių.

Ministerija pranešė, kad vizito metu J. Narkevičius su JAE Infrastruktūros plėtros ministru kalbėjo apie bendradarbiavimą transporto ir logistikos srityje, JAE sosto paveldėtojui pristatė Lietuvos siekį turėti tiesioginį skrydį tarp Vilniaus ir Dubajaus bei pakvietė JAE verslą investuoti Klaipėdos uoste ir Klaipėdos LEZ.

Susisiekimo ministerija informavo, kad trijų asmenų vizitas Abu Dabyje kainavo 4236 eurus. Ministrą lydėjo viceministras Vladislavas Kondratovičius ir ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ina Irens.

Ragina grąžinti pinigus

Konservatorė Aistė Gedvilienė kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį, ragindama susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių Lietuvos automobilių kelių direkcijai grąžinti pinigus už kelionę į JAE bei prabangią vakarienę.

Parlamentarė kreipimesi prašo susisiekimo ministro J. Narkevičiaus grąžinti į biudžetą mokesčių mokėtojų pinigus, išleistus kelionei į JAE. Taip pat prašoma grąžinti Lietuvos automobilių kelių direkcijai patirtas išlaidas už prabangią devynių asmenų vakarienę, kainavusią 713 eurų.

„Ministro turizmas už mokesčių mokėtojų pinigus privalo būti įvertintas. Reikalausime, kad ministras grąžintų pinigus. Taip pat lauksime ministro paaiškinimo, kodėl Automobilių kelių direkcija buvo verčiama apmokėti ministro vakarienę. Tai – skandalinga“, – teigė A. Gedvilienė.

Premjeras: ministro išlaidas kontroliuoja institucijos

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus reprezentacijai leidžiamos lėšos yra prižiūrimos kontrolės institucijų.

„Tiek ministras, tiek institucijos turi reprezentacines lėšas atstovavimui tiek šalies viduje, tiek užsienyje, tai turi būti daroma griežtai laikantis įstatymų ir Vyriausybės nutarimų“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.   

„Tai yra labai aiškiai reglamentuota, negali taip būti, kad sugalvojau, nusprendžiau kažkur vakarieniauti. Yra tvarkos, tie pinigai turi būti atsiskaitytini ir tuo labiau prižiūrima kontrolės institucijų“, – kalbėjo jis. 

Premjero teigimu, susisiekimo ministro dalyvavimas kongrese buvo būtinas.

„Kiekvienas vizitas, kuriam gaunamas leidimas išvykti, yra pagrindžiamas būtinumu, tokiose konferencijose būtina dalyvauti“, – pridūrė jis.

Premjero teigimu, Jungtinių Arabų Emyratai Lietuvai yra labai svarbus partneris, o sprendžiant dėl komandiruotės, vertinamas jos turinys.

„Jeigu jos (komandiruotės – BNS) neatitinka turinio, tai turistauti nėra leidžiama“, – sakė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pachmielas

Ministro veidelis rodo ne tik gerą užkandą, bet ir stiprius gėrimus. Aiški priklausomybė alkoholiui. Pragerta fizionomija. Todėk viisai nenuostabu, kad į JAE nuvyko pasivaišinti. Alio, Veryga, prašau skirti dėmesio savo kolegoms ministeriams ir jų priklausomybėms.

Lina

Dideli pinigai, atrodo,kad esam turtingi kaip kokie amerikonai . O faktiškai realybė kitokia ir pinigėlius biudžeto reikia taupiai leisti. Gerai kad esam kontroliuojami . Norėtųsi žinot ,kaip ten ištikrųjų viskas vyko. Jeigu išlaidavo,tegul gražina. Bus pamoka kitiems ponams valdininkams.

Vk

Pzeprašam....bet tai ko jis tiek mažai išleido?Vajėzau ,pažūrėkit į E.Zingerio sąskatas!Va čia tai keliaunykas!26 metus ,kad duoda po kongresus ,kad pranešinėje ,kad pristatinėje o kai nėra jokių rezultatų tai nėra!Kaip ssko anei grybų, anei kašutės.O apskritai tai valstybėj visiškas bardakas pripuolė prie lovio,taško pinigus į kairę ir dešinę ir jokios atskaitomybės ir jokio rezultato.O plaut smegenus visuomeniai tai jie specialistai, o kad iš jų kalbų ir darbų būtų kokios naudos- vien nuostoliai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS