Naujausi partijų reitingai: į antrą vietą grįžo konservatoriai | KaunoDiena.lt

NAUJAUSI PARTIJŲ REITINGAI: Į ANTRĄ VIETĄ GRĮŽO KONSERVATORIAI

Populiariausia Lietuvos partija išlieka opoziciniai socialdemokratai, į antrą vietą grįžta valdantieji konservatoriai, rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ skelbiama liepos viduryje atlikta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Jos duomenimis, jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai į Seimą, už Lietuvos socialdemokratų partiją balsuotų 19,1 proc. apklaustųjų. Gegužės mėnesį, kai pastarąjį kartą vyko apklausa, socialdemokratams savo balsą žadėjo 18,1 proc. respondentų.

Iš ketvirtos vietos, kur nukrito po vadinamojo čekių skandalo, į antrą grįžta valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), jiems balsą žada 9,9 proc. apklaustųjų.

Tačiau „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys pažymi, kad fiksuoti pokyčiai yra paklaidos ribose. Gegužę už konservatorius būtų balsavę 7,9 proc. apklaustųjų.

„Esminių pasikeitimų nėra, nors partijų eiliškumas reitingų lentelėje ir keitėsi, bet paklaidos ribose“, – BNS sakė V. Gaidys.

Esminių pasikeitimų nėra, nors partijų eiliškumas reitingų lentelėje ir keitėsi, bet paklaidos ribose.

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sulauktų 7,8 proc. apklaustųjų paramos (9,4 proc. gegužę), opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 7,6 proc. (8,2 proc. gegužę) respondentų palaikymo.

Už valdančiajai daugumai priklausantį Liberalų sąjūdį, kaip ir prieš du mėnesius, balsuotų 4,3 proc. apklausos dalyvių, opozicinė Darbo partija sulauktų 3,2 proc. paramos (3,8 proc. gegužę).

Už valdančiąją Laisvės partiją balsuotų 2,7 proc. respondentų (2,4 proc. gegužę), opozicinę Lietuvos regionų partiją – 2,4 proc. (1,6 proc. gegužę), o už „Laisvę ir teisingumą“ – 1,6, proc. (2,7 proc. gegužę).

Apklausos duomenimis, maždaug ketvirtadalis rinkėjų nežinojo, kam atiduotų savo balsą, 12 proc. tvirtino iš viso neisiantys į rinkimus.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko liepos 12–19 dienomis, apklausti 1003 pilnamečiai Lietuvos gyventojai. Tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (63)

šv. \\\\\.../////

Marija (ne)malonių pilnoji iškėlė savo š. rankutes.

Vincas

Kam mulkinat tauta ,koncervatoriai tai erkes ant musu sprando

Nuo katro

Galo skaiciniavot?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS