Opozicija į Seimo pirmininko kėdę siūlo sėsti pačiam R. Karbauskiui | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA Į SEIMO PIRMININKO KĖDĘ SIŪLO SĖSTI PAČIAM R. KARBAUSKIUI

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis turėtų nustoti juokauti ir pagaliau imtis spręsti susiklosčiusią situaciją dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, sako opozicijos lyderis Julius Sabatauskas.

Politikas pabrėžia, kad pats „valstiečių“ vedlys yra atsakingas už tokią situaciją, kuomet parlamento pirmininkas Seime neatstovauja nei pozicijai, nei opozicijai.

„R. Karbauskis pareiškė, kad opozicija sugeba tik juokauti. Mums visai nejuokinga, kuomet asmeniniai V. Pranckiečio ir R. Karbauskio nesutarimai bei jų vidaus rietenos tampa visos Lietuvos problema. Tai gali pakenkti mūsų šalies reputacijai. Pusę metų trunkančią valdančiųjų krizę valdantieji turėtų išspręsti nedelsiant arba V. Pranckiečio klausimą iš darbotvarkės išbraukti“, – teigia opozicijos lyderis J. Sabatauskas.

Mums visai nejuokinga, kuomet asmeniniai V. Pranckiečio ir R. Karbauskio nesutarimai bei jų vidaus rietenos tampa visos Lietuvos problema.

Politiko žodžiais, V. Pranckiečio klausimas – vien valdančiųjų reikalas, nes jis Seimo pirmininku tapo valdančiosios daugumos balsais. Opozicijos lyderis primena, kad opozicija už šį „valstiečių“ kandidatą nebalsavo, nes laikėsi nuomonės, kad V. Pranckiečiui, pirmąsyk atsidūrusiam Seime, trūks politinės patirties.

„Kita vertus, ir pats R. Karbauskis galėtų nebesikratyti atsakomybės. Jis, kaip didžiausios Seimo frakcijos seniūnas galėtų pats pretenduoti į šį postą, o ne vadovauti viskam nuo galinės savo džipo sėdynės“, - teigia  J. Sabatauskas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad balsavimas dėl  V. Pranckiečio turėtų vykti kitą savaitę.

„Mes turim koalicinę sutartį su partneriais. Toje sutartyje parašyta, kad Seimo pirmininkas bus siūlomas socialdemokratų darbo partijos. Niekas nepasikeitė“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Į kalbas, esą jo paties kandidatūrą į Seimo vadovus palaikytų kai kurie opozicijos nariai, R. Karbauskis sureagavo ironiškai.

„Manau, kad juokauti opozicijai yra vienintelis dalykas, ką ir sugeba kol kas“, – sakė LVŽS lyderis, primena ELTA.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nk

Be tvirtų kiaušinių pyrago neiskepsi. Problema kai kepejas išvis neturėdamas kiaušinių, bando kepti biskvitą. Tada garantuota nesėkmė.

Cha cha keisk dilerį )

nes tik nebrendylos arba buki komentuoja neskaitę teksto )))) O kada ima dar ir pletkinti tada išlenda ir menkystos mentalitetas .

Cha cha cha

a.a. močiutė apie tokius kaip Karbauskis sakydavo – mandras durnius, viską nori daryti svetimomis rankomis. Karbauskis natūroje yra bailys – bijo atsakomybės ir viešumos. Jam kur kas geriau diriguoti iš užkulisių ir už nieką neatsakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS