Opozicija surinko parašus neeilinei Seimo sesijai – šaukiama ketvirtadienį | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA SURINKO PARAŠUS NEEILINEI SEIMO SESIJAI – ŠAUKIAMA KETVIRTADIENĮ

Seimo opozicija surinko reikiamus 47 parašus dėl neeilinės sesijos aiškintis, ar nebuvo nutekinta informacija apie buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo.

Kad surinkti visi reikiami parašai, BNS patvirtino Regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė.

Neeilinės Seimo sesijos iniciatyvą parėmė visi opozicijos atstovai, išskyrus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narius.

Pagal Seimo statutą, neeilines sesijas gali šaukti Seimo pirmininkas ne mažiau kaip trečdalio visų Seimo narių siūlymu, kuris turi būti jam įteiktas raštu.

Sesiją prašoma sušaukti ketvirtadienį, vasario 9 dieną.

Į neeilinės sesijos darbotvarkę įtraukti Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen ir generalinės prokurorės Nidos Grunskienės atsakymai į Seimo narių klausimus, taip pat iniciatyva sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl galimo informacijos nutekinimo K. Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamą tyrimą.

Seimo pirmininkės ir generalinės prokurorės prašoma pateikti detales apie jų susitikimą dėl Seimo nario neliečiamybės, kokia informacija buvo pasidalinta, kada įvardyta K. Bartoševičiaus pavardė ir kt. Parlamento vadovės klausiama, su kokiais Seimo darbuotojais ji pasidalino informacija apie N. Grunskienės vizitą, ar buvo susisiekusi su K. Bartoševičiumi.

Taip pat planuojama pateikti Vaiko teisių apsaugos pagrindų bei Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymų, Baudžiamojo proceso kodekso pataisas dėl aukų apsaugos, didesnio valstybės apmokamų teisinės pagalbos paslaugų tarifo seksualinės prievartos prieš vaikus bylose.

Didžiausia opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) paskelbė neprisidėsianti prie iniciatyvos šaukti neeilinę sesiją, nors pritaria parlamentiniam tyrimui dėl galimai nutekintos informacijos apie K. Bartoševičių. Jį „valstiečiai“ siūlo pradėti eilinę pavasario sesiją kovo 10 dieną.

Politikai, desperatiškai bandantys pasinaudoti galimos pedofilijos ikiteisminiu tyrimu savo politinių dividendų auginimui, klaidina visuomenę ir manipuliuoja dviem atskirais dalykais.

„Politikai, desperatiškai bandantys pasinaudoti galimos pedofilijos ikiteisminiu tyrimu savo politinių dividendų auginimui, klaidina visuomenę ir manipuliuoja dviem atskirais dalykais“, – partijos išplatintame pareiškime cituojamas LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Valstiečiai“ skelbia pasisakantys už parlamentinį tyrimą, bet prasidėjus eilinei sesijai, nes „neeilinė sesija gali pakenkti teisėsaugos darbui ir visam galimos pedofilijos bylos tyrimui bei sukurti pagrindą Europos Žmogaus Teisių Teisme apskųsti bet kokį Lietuvos teismų sprendimą dėl politinio spaudimo“.

Generalinė prokuratūra sausio 23 dieną, pirmadienį, pranešė, jog generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą.

Prokuratūros pranešimas paskelbtas porą valandų po to, kai K. Bartoševičius patvirtino atsisakantis Seimo nario mandato, bet šį žingsnį aiškino asmeninėmis priežastimis.

Vėliau paaiškėjo, kad sausio 20 dieną, penktadienį, generalinė prokurorė buvo susitikusi su Seimo pirmininke informuoti apie planuojamą pateikti prašymą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo ir galimybių tam sušaukti neeilinę sesiją. Parlamento vadovė tvirtina, kad nei Seimo nario pavardė, nei frakcija penktadienio susitikime nebuvo įvardinta.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, kurie, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Valio_am

Nesuprantu, kam čia galas.Ar jau buvo teismas? Ir ko čis vis keliamos bangos: kas perspėjo, kas ne.Ar itariamiasi pabėgo?

niekam ne valio

Nu ir ką ta sesija, juokas vienas, ir generalinė prokurorė, ir seimo pirmininkė pasakys tą patį ,ką šiandien kartojo jau 10 kartų ,klausiau susitikimo, darbiečiai klausinėjo, nemokėjo net klausimų normaliai suformuluoti, o išgirdo, ka jau girdim 2 savaitės, nieko naujo. Ir ką ta sesija.

Valio!!!

Galas nutekintojams ir pedofilijos maskuotojams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS