Opozicija surinko parašus tyrimui dėl galimo informacijos apie K. Bartoševičių nutekinimo | KaunoDiena.lt

OPOZICIJA SURINKO PARAŠUS TYRIMUI DĖL GALIMO INFORMACIJOS APIE K. BARTOŠEVIČIŲ NUTEKINIMO

Seimo opozicija surinko parašus inicijuoti laikinajai parlamentinio tyrimo komisijai, ar nebuvo nutekinta informacija apie buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamą tyrimą dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo.

Kaip BNS pirmadienį informavo Lietuvos regionų partijos frakcijos atstovė Agnė Širinskienė, tyrimo iniciatyvą savo parašais parėmė 52 Seimo nariai iš visų opozicinių frakcijų, tarp jų ir „valstiečiai“. Inicijuoti laikinajai parlamentinio tyrimo komisijai riekia ne mažiau kaip 36 parašų.

Kelios opozicinės frakcijos siūlo šaukti neeilinę Seimo sesiją ketvirtadienį šiam bei kitiems klausimams pateikti, tačiau didžiausia opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija siūlė tyrimą pradėti su eiline pavasario sesija. Parašai dėl neeilinės sesijos dar renkami, jų pirmadienio pavakare buvo 44, kai šaukti sesijai reikia 47.

Parlamentiniu tyrimu norima atsakyti į klausimus, kokiomis aplinkybėmis Čilėje komandiruotėje buvęs K. Bartoševičius netikėtai atsisakė mandato, prieš Generalinei prokuratūrai kreipiantis į Seimą dėl jo neliečiamybės.

Komisija turėtų išsiaiškinti, ar „nebuvo sudarytos prielaidos atskleisti duomenis apie K. Bartoševičiaus atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą anksčiau, nei apie šį ikiteisminį tyrimą viešai paskelbė Generalinė prokuratūra“.

Siūloma komisiją sudaryti iš leidimą dirbti su slapta informacija turinčių parlamentarų, o tyrimą pavesti atlikti iki kovo 30 dienos.

Politikai, desperatiškai bandantys pasinaudoti galimos pedofilijos ikiteisminiu tyrimu savo politinių dividendų auginimui.

LVŽS frakcija paskelbė neprisidėsianti prie iniciatyvos šaukti neeilinę sesiją, nors pritaria parlamentiniam tyrimui dėl galimai nutekintos informacijos apie K. Bartoševičių. „Valstiečiai“ laikosi pozicijos, kad jį reikia pradėti eilinę pavasario sesiją kovo 10 dieną.

„Politikai, desperatiškai bandantys pasinaudoti galimos pedofilijos ikiteisminiu tyrimu savo politinių dividendų auginimui, klaidina visuomenę ir manipuliuoja dviem atskirais dalykais“, – partijos pirmadienį išplatintame pareiškime cituojamas LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis.

Anot „valstiečių“, neeilinė sesija gali pakenkti teisėsaugos darbui ir visam galimos pedofilijos bylos tyrimui bei sukurti pagrindą Europos Žmogaus Teisių Teisme apskųsti bet kokį Lietuvos teismų sprendimą dėl politinio spaudimo.

Generalinė prokuratūra sausio 23 dieną, pirmadienį, pranešė, jog generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę V. Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą.

Prokuratūros pranešimas paskelbtas porą valandų po to, kai K. Bartoševičius patvirtino atsisakantis Seimo nario mandato, bet šį žingsnį aiškino asmeninėmis priežastimis.

Vėliau paaiškėjo, kad sausio 20 dieną, penktadienį, generalinė prokurorė buvo susitikusi su Seimo pirmininke informuoti apie planuojamą pateikti prašymą dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo ir galimybių tam sušaukti neeilinę sesiją. Parlamento vadovė tvirtina, kad nei Seimo nario pavardė, nei frakcija penktadienio susitikime nebuvo įvardinta.

Prokuratūra K. Bartoševičiui praėjusią savaitę pareiškė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, kurie, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Gerą darbą padarytų

pats buvęs Seimo narys p. Kristijonas Bartoševičius ,jeigu pasakytų kas jį informavo jog skubiai atsisakytų Seimo nario mandato. Versti buvusius kolegas dar ir meluoti ...

Anonimas

laisves partija ir tevynes krikscoiniu partija- jas reik uzdrausti nes isskyrus blogi lietuvoje jie skleidzia

realiai

KGB atžalai svyla padai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS