P. Gražulis pranešė surinkęs parašus dėl apkaltos J. Sejonienei | KaunoDiena.lt

P. GRAŽULIS PRANEŠĖ SURINKĘS PARAŠUS DĖL APKALTOS J. SEJONIENEI

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Petras Gražulis antradienį pranešė surinkęs 42 parašus dėl apkaltos konservatorei Jurgitai Sejonienei, užregistravusiai kalbėti švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę.

„Seime surinkti 42 parašai dėl apkaltos Seimo narei J. Sejonienei, kuri tyčia du kartus pasinaudojo kitos Seimo narės balsavimo kortele, nors žinojo, kad to daryti neleidžia Seimo statutas“, – sakoma P. Gražulio antradienį išplatintame pranešime.

Jis taip pat nurodo užregistravęs atitinkamą Seimo nutarimo projektą dėl apkaltos komisijos sudarymo.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija sausį yra pripažinusi J. Sejonienę pažeidus Seimo taisykles ir nusižengus politikų etikai, kai kalbėti dėl motyvų užregistravo švietimo, mokslo ir sporto ministrę J. Šiugždinienę.

J. Sejonienė komisijai teigė netyčia palietusi Seimo salėje šalia sėdinčios J. Šiugždinienės kompiuterio ekraną, taip pat tvirtino, kad nebuvo gavusi kolegės prašymo užregistruoti ją kalbėti dėl motyvų.

„Seimo narės pažymėjimu nedisponavau jokia apimtimi ar būdu, savo nuožiūra užrašyti Seimo narę intencijų tikrai neturėjau, ypatingai todėl, kad Seimo narė jau buvo pareiškusi savo nuomonę dėl svarstomo projekto Seimo tribūnoje“, – paaiškinime nurodė J. Sejonienė.

Seimo etikos sargai tuomet nusižengimą konstatavo ir dėl P. Gražulio, kai jis balsavo už socialdemokratą Liną Jonauską šiam to nežinant, tačiau nusprendė nepradėti apkaltos proceso, kaip tą siūlė Laisvės frakcijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius.

Etikos ir procedūrų komisijai atsisakius inicijuoti apkaltą P. Gražuliui, T. V. Raskevičius dėl to surinko Seimo narių parašus ir registravo atitinkamą nutarimo projektą.

Juo siūloma sudaryti komisiją, kad ši atliktų tyrimą ir pateiktų išvadą, ar yra pagrindas P. Gražuliui pradėti apkaltos procesą.

Dar sausio pabaigoje iniciatyvą dėl apkaltos P. Gražuliui parėmė 46 parlamentarai. Tarp pasirašiusiųjų – tik valdančiųjų atstovai.

Teikti Seimui siūlymą pradėti apkaltos procesą gali ne mažiau kaip 36 Seimo nariai.

2010 metais dėl to, kad Seime balsavo už tuo metu užsienyje buvusį kolegą Liną Karalių, buvo surengta apkalta ir tai dariusiam Aleksandrui Sacharukui, ir pačiam L. Karaliui. Tuomet po balsavimo L. Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A. Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

P. Gražuliui apkalta gresia ir dėl to, kad jis yra nuteistas už piktnaudžiavimą, nes 2015–2017 metais veikė Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Lietuvos apeliacinis teismas pernai birželį paskelbė, kad politikas piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi ir dėl to padarė didelę neturtinę žalą valstybei. Jam skirta daugiau nei 15 tūkst. eurų bauda ir kaip nusikalstamos veikos rezultatas konfiskuota per 3,3 tūkst. eurų.

Šį nuosprendį P. Gražulis apskundė Aukščiausiajam Teismui. Galutinį verdiktą teismas planuoja skelbti balandžio 18 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Kas galima pedofilų partijai tas negalima Gražuliui....

kai kas

seime nenori užsiimti tikru darbu tai inicijuoja apkaltą Gražuliui.:D) Kam to reikia? Ką jis jau taip baisaus padarė? Gal atnešė Lietuvai didžiulius nuostolius kaip Broileris? Ar gal naudoja saviems reikalams šalies neliečiamąjį finansinį fondą skirtą karo atvejui ? O gal kelia balius po 80 000Eū vienam, iš mūsų visų mokesčių mokėtojų pinigų, kaip Šimonytė? Nee..Bet-gi reikia rodyt kad kažką darai.. Kad dirbi :D) Kad tvarkai tuos, kuriuos tvarkyti nepavojinga-jie ne iš tavo ciniškos mafijos tinklo..

Anonimas

Balsuoti už kitą ir registruosti kitą pasisakyti-skirtingi dalykai.Gėda nežinantiems,koks jo žema s lygis,turbūt pagrindinę jis baigęs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS