Parlamente – balsavimai dėl nepasitikėjimo A. Stončaičiu ir M. Daniele | KaunoDiena.lt

PARLAMENTE – BALSAVIMAI DĖL NEPASITIKĖJIMO A. STONČAIČIU IR M. DANIELE

  • 3

Antradienį parlamentarai balsuos dėl dalies Seimo narių pareikšto nepasitikėjimo Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku demokratu Algirdu Stončaičiu ir Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininke Laisvės frakcijos nare Morgana Daniele.

Dėl to planuojama surengti dvi slapto balsavimo procedūras.

Kad Seimo pareigūnai būtų atleisti, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Sausio viduryje septyni valdančiųjų atstovai, nedalyvaujant opozicijos atstovams, pareiškė nepasitikėjimą Antikorupcijos komisijos pirmininku, opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ deleguotu A. Stončaičiu.

Mes esame Priklausomybių prevencijos komisija ir kartais pirmininkės darbai ir nuostatos rodo atvirkščią kursą – ne priklausomybių prevencijos, o jų puoselėjimo.

Jam nepasitikėjimas pareikštas naujienų portalui „15min“ pernai lapkritį paskelbus, kad politikas, prieš kelerius metus būdamas Vyriausybės kancleriu, gavo leidimą dirbti su slapta informacija, nors atsisakė tikrintis poligrafu.

Seimo Priklausomybės prevencijos komisijos pirmininke M. Danielei nepasitikėjimas pareikštas 2021 metų lapkričio 10 dieną. Jį inicijavę opozicijos atstovai tuomet nebaigė procedūros, ją prisiminė po valdančiųjų iniciatyvos dėl A. Stončaičio.

Tuomet nepasitikėjimą M. Daniele inicijavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Asta Kubilienė. Pasak jos, pirmininkės elgesys ir veikla nėra suderinama su šios komisijos paskirtimi.

Vienu iš pagrindų atleisti M. Danielę iš pareigų buvo jos prisipažinimas, kad yra vartojusi narkotinių medžiagų.

„Buvo išsakyta daug priekaištų pirmininkei, pradedant tuo, kad ji laidoje „KK2“ pasakojo, kad ne tik vartojo vaikystėje narkotines medžiagas, bet ir dabar išvykusi į užsienį vartoja. Mes esame Priklausomybių prevencijos komisija ir kartais pirmininkės darbai ir nuostatos rodo atvirkščią kursą – ne priklausomybių prevencijos, o jų puoselėjimo“, – 2021 metų lapkritį BNS sakė A. Kubilienė.

M. Danielė savo ruožtu situaciją vadino „politiniu cirku“. Jos teigimu, „paauglystės patirtis“ yra tinkama einant tokias ir panašias pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

BLT ... na ir lietuva ..na ir seimas

su vyriausybe-- narkomanai, aferistai ,korumpuoti vagys , kysininkai,visu rusiu iskrypeliai, prostitutes ir degeneratai ....O kur nuormalus zmones ar yra ten bent vienas ?????

Asilą akiniuotą švarkelis atsitempė su savimi

rega

ar dar ta narkomanė seime ir siūlo įstatymų pataisas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS