Paskutiniame pavasario sesijos posėdyje siūlo apsispręsti dėl valstybės vadovo statuso suteikimo V. Landsbergiui | KaunoDiena.lt

PASKUTINIAME PAVASARIO SESIJOS POSĖDYJE SIŪLO APSISPRĘSTI DĖL VALSTYBĖS VADOVO STATUSO SUTEIKIMO V. LANDSBERGIUI

Ketvirtadienį vyksiančiame paskutiniame pavasario Seimo sesijos posėdyje valdantieji siūlo apsispręsti dėl įstatymo projekto, kuriuo numatoma suteikti Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui valstybės vadovo statusą.

Seimo pirmojo vicepirmininko Jurgio Razmos teigimu, sprendimas įtraukti kontroversiškų parlamentarų nuomonių sulaukusį klausimą buvo priimtas siekiant įdėti visus įstatymo projektus, kurie yra praėję svarstymo stadiją.

„Paskutiniai posėdžiai šioje sesijoje, tai pasistengėme įdėti visus likusius priėmimus – visus projektus, kurie yra praėję svarstymo stadiją: ar tai būtų opozicijos, ar Vyriausybės projektai. Prisiminėme, kad dar priėmimui likęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko teisinio statuso projektas. Ir jį įdėjome“, – ketvirtadienį seniūnų sueigos posėdyje kalbėjo Seimo pirmasis vicepirmininkas Jurgis Razma.

Klausimas dėl valstybės vadovo statuso suteikimo V. Landsbergiui buvo nesėkmingai keltas ir praėjusios kadencijos metu.

Projektą, kuriuo siūloma įtvirtinti, kad Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas buvo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas, parengė ir parlamentarams praėjusių metų birželio mėnesį svarstyti pateikė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės frakcijos seniūnė Ieva Pakarklytė bei konservatorė Paulė Kuzmickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

AP

Tai vadovas prieš konstituciją, teisingiausia būtų tikro Prezidento veto.

Romas

Nesuprantu šių "kritikų", na gal jie tuo metu dar negyveno, gal su istorija prastai, arba ..."gieda" kremliaus kgbešnikų giesmes.

taip manantis

Atsakau Anonimams neskaitęs, nes žinau jų mintis iš senesnių komentarų. Ir man kaip gerbiančiam prof. Landsbergio nuveiktus darbus, neaišku kuo šiuo vardo suteikimu norima įsiteikti, kam be reikalo voliojamas garbaus amžiaus asmens vardas (tų kurie neverti jo klyno guziko). Pagaliau nepaaiškinama ką tas vardas duos pačiam Landsbergiui.Kas, kaip buvo visi žinom. Kam Brazauskas, kam Ozolas , kam Landsbergis, ar Juozaitis su Prunskiene įstrigo atmintyje.... Jį visi prezidentu užsienyje vadino , nes kaip kreipsies į pagrindinį asmenį ,kuris atstovauja valstybei. Kaip aš suprantu vadovas tai ne prezidento atitikmuo, dėl ko putojaties?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS