Po A. Anušausko pasisakymų STT apklausė R. Lopatą | KaunoDiena.lt

PO A. ANUŠAUSKO PASISAKYMŲ STT APKLAUSĖ R. LOPATĄ

Po pasitraukiančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko pareiškimų apie neskaidrius viešuosius pirkimus gynybos srityje, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį apklausė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narį liberalą Raimundą Lopatą.

„Minėtas asmuo lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnyboje. Apsilankymo tikslas buvo Generalinės prokuratūros pavedimas įvertinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją“, – Eltai teigė STT atstovė žiniasklaidai Dovilė Andrijauskaitė.

Apie tai, kad R. Lopata lankėsi STT, pirmieji pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Pasak D. Andrijauskaitės, Seimo narys buvo „apklaustas kaip liudytojas, tikslinant aplinkybes“.

Ikiteisminis tyrimas, anot STT atstovės, kol kas nėra pradėtas.

ELTA primena, kad iš pareigų besitraukiantis A. Anušauskas teigė darbo Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas. Į minėtus A. Anušausko pareiškimus suskubo reaguoti ir parlamento opozicija. Seimo mažumai priklausančios partijos šeštadienį pareiškė, kad nebedalyvaus premjerės pirmadienį organizuojamame susitikime, kuriame bus svarstomas lėšų gynybai klausimas. Dėl tų pačių A. Anušausko užuominų partija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą.

STT savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi. Visgi, tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį, parlamento NSGK narį R. Lopatą. Pastarasis tvirtino, kad nėra aišku, ar STT analizuojami duomenys susiję su juo pačiu, ar su galima korupcija pačioje KAM.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Karys

Įdomu kuomet baigsis šis viražas, čia viskas aišku tik įrodyti sunku.

Žemaitis

lomą su kovalda nepamiršot apklausti ? Juokdariai.

Dušmanskis

Šito tipelio tėvas 1940-1941 metais buvo Panevėžio komsomolcų vadas. Galimai žmones trėmė į Sibirą. Po to pabėgo į Maskvą, dirbo politruku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS