Po Taipėjaus atstovo kalbos Seime Kinijos ambasadorius paprašė Lietuvos paaiškinimų | KaunoDiena.lt

PO TAIPĖJAUS ATSTOVO KALBOS SEIME KINIJOS AMBASADORIUS PAPRAŠĖ LIETUVOS PAAIŠKINIMŲ

Kinijos ambasadorius Lietuvoje Zhifei'ėjus Shenas (Džifėjus Šenas) pirmadienį lankėsi Seime, norėdamas Lietuvos paaiškinimų dėl praėjusią savaitę suteiktos tribūnos Taipėjaus misijos Baltijos šalims vadovui.

Ambasadorius susitiko su Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininku „socialdarbiečiu“ Juozu Bernatoniu.

„Kadangi Seimo tribūnoje buvo oficialus Taivanio atstovas ir tokiu būdu, Kinijos manymu, buvo pažeista vieningos Kinijos politika, kuri numatyta mūsų sutartyje su Kinija, jis išsakė savo nuomonę“, – pirmadienį BNS sakė J. Bernatonis.

Komiteto vadovas tvirtino paaiškinęs situaciją, kokiu būdu Andy Chinas (Endis Činas) atsidūrė Seimo tribūnoje.

„Aš paaiškinau, kad pagal statutą, opozicija turi savo darbotvarkes ir kad tai nėra oficiali Lietuvos pozicija, o buvo opozicijos iniciatyva“, – teigė J. Bernatonis.

Anot jo, šis įvykis neturės įtakos Lietuvos ir Kinijos santykiams.

„Pirmą sykį parlamento tribūna buvo suteikta Taivanio atstovui. Ambasadorius turėjo reaguoti“, – sakė URK pirmininkas.

Taipėjaus misijos Baltijos šalims vadovas A. Chinas ketvirtadienį buvo pakviestas į Lietuvos parlamentą sudalyvauti diskusijoje „Koronaviruso pamokos ir pasekmės sveikatos apsaugai“. Jį pakvietė diskusiją inicijavę opozicinei konservatoriai.

Taipėjus yra Taivano sostinė.

Taivano salos statusas yra vienas iš jautriausių klausimų Kinijai. Kinijos valdžia neatsisako grasinimų jėga gauti teritorijos kontrolę ir siekia, kad Taivanas nedalyvautų tarptautinėje veikloje.

Lietuva kaip ir daugelis kitų pasaulio šalių nepripažįsta Taivano nepriklausomybės ir laikosi „vienos Kinijos“ politikos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

va va islenda ,,,opozicijos,, ziurkes

pelesiais apauge is URK ir drumscia vandenis lietuvoje ,lietuvos politikoje --prisidenge Lietuvos vardu ..... von padlos atgalios y pogrindy

Kinijos naisiu kolukis

Isivaizduojate, susikti social-darbieciai-valstieciai-rusai-lenkai palaiko sunssnukius ciurkas is Komunistines Kinijos! Taivanis nera Kinija! Vieni ga Kinija gali kistis sau jie i Naisiu uzpakalio anga!

chin

tokia LT politika amorali ir gėdinga: Lietuva kaip ir daugelis kitų pasaulio šalių nepripažįsta Taivano nepriklausomybės ir laikosi „vienos Kinijos“ politikos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS