Posėdžių salę į Egiptą iškeitęs V. Ąžuolas pažeidė Konstituciją: gresia ir apkalta? | KaunoDiena.lt

POSĖDŽIŲ SALĘ Į EGIPTĄ IŠKEITĘS V. ĄŽUOLAS PAŽEIDĖ KONSTITUCIJĄ: GRESIA IR APKALTA?

  • 24

Be leidimo Seimo posėdžių salę į atostogas Egipte iškeitęs Seimo narys Valius Ąžuolas sulaukė kaltinimų pažeidęs Lietuvos Konstituciją, informavo LNK žinių tarnyba.

Buvęs ilgametis Seimo etikos prievaizdas Algimantas Salamakinas sako, kad išvažiuodamas atostogų Seimo sesijos metu V. Ąžuolas pažeidė Konstituciją.

„Konstitucinis teismas dar prieš 20 metų išaiškino, kad tai yra Konstitucijos pažeidimas“, – sakė politikas. Dabar tik klausimas, ar Konstituciją jis pažeidė šiurkščiai, ar ne. Jei šiurkščiai – lauks apkalta. Na, o gal Konstitucinis teismas pripažins, kad žmona kalta, nes nupirko bilietus. Čia aišku humoro dėlei. Bet aišku, kad tai yra grubus pažeidimas“, – tvirtino A. Salamakinas.

Dabar tik klausimas, ar Konstituciją jis pažeidė šiurkščiai, ar ne. Jei šiurkščiai – lauks apkalta.

Ar kreipsis į Konstitucinį Teismą išaiškinimo, Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė pasakyti dar negali. „Komisijos posėdis numatytas trečiadienį, tikrai komisijoje aptarsime kreipimąsi. Ir komisija nuspręs, ar pradėti tyrimą“, – aiškino A. Norkienė.

Tarp rudens ir pavasario sesijos buvo 2 mėnesių pertrauka. Pirmas pavasario sesijos posėdis buvo praėjusį trečiadienį, jame V. Ąžuolas nepasirodė. Penktadienį nuotoliniu būdu jungėsi prie Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdžio. Tačiau neilgam, nes vienas komiteto klausimas buvo slaptas, o V. Ąžuolas naudojosi neapsaugotu viešbučio internetu. Todėl prieš svarstant slaptą klausimą jis atsijungė.

Be leidimo Seimo posėdžių salę į Egiptą iškeitęs šešėlinis „valstiečių“ finansų ministras grįžo į Lietuvą sekmadienį. V. Ąžuolas oro uoste atrodė pailsėjęs ir užtikrintas, kad nieko nepažeidė – džiaugėsi geromis atostogomis ir pilnais lėktuvais.

„Kaukių nėra, nieko nėra, žmonės ilsisi, poilsiauja. Labai geros atostogos“, – oro uoste džiaugėsi V. Ąžuolas. Kolegoms lauktuvių jis parvežė saldainių.

„Viešbutis labai geras, pilna žmonių, lėktuvai pilni, atmosfera labai gera, žmonės labai paslaugūs“, – pasakojo V. Ąžuolas.

Tačiau atmosfera Seime nebuvo labai gera. Kilo skandalas, kad parlamentaras išskrido į Egiptą posėdžių metu ir be Seimo valdybos leidimo.

V. Ąžuolas tikina, kad jam iš Seimo niekas neskambino ir nebarė.

Šešėlinis finansų ministras V. Ąžuolas aiškina, kad Seimo valdybos leidimo paprašyti nespėjo, nes jo žmona jam kelionę netikėtai padovanojo. O prašyti leidimo jau išskridus, sako, nebuvo prasmės. „Liūdniausia yra tai, kad mane sulygina su Linu Karaliumi, kad jis neva buvo atleistas iš Seimo dėl kelionės. Bet puikiai žinome, kad jis ne dėl to buvo atstatydintas, o dėl to, kad paliko savo Seimo nario kortelę balsuoti kitam asmeniui“, – dėl atostogų teisinosi Seimo narys.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į parlamentinę Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši įvertintų parlamento „valstiečio“ V. Ąžuolo išvyką į Egiptą Seimo sesijos metu.

„Valius Ąžuolas į asmeninę kelionę išvyko neinformavęs Seimo valdybos ir negavęs pritarimo kelionei. (...) Kalbėjau ir su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūne Aušrine Norkiene, ji pripažino, kad Seimo narys išvyko jos neinformavęs“, – penktadienį sakė parlamento vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

noname

ne jis blogas...mes avinai

jk

porą men.padibo,taip nuvargo,kad slapąia i EGiptą,vyt iš seimo lai poilsiauja

Babunė

Valdančioji koalicija paskelbė: - Mes iš mandagumo išklausysime opoziciją, bet jų pasiūlymai mums bus niekiniai. Lietuvos likimą spręs ne ,, valstiečiai" tad jų dalyvavimas tampa beprasmišku. Tad Ąžuolo nedalyvavimas viename posėdyje tik lasvūnams proga paamsėt. Ne daugiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS