Premjerė abejoja, kad Danija pasidalins „AstraZeneca“ vakcinomis | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ ABEJOJA, KAD DANIJA PASIDALINS „ASTRAZENECA“ VAKCINOMIS

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia nelabai tikinti, kad skiepijimą „AstraZeneca“ pagamintomis vakcinomis sustabdžiusi Danija su Lietuva pasidalintų nepanaudotomis vakcinomis. Ministrė pirmininkė atkreipia dėmesį, kad dėl nepanaudotų „AstraZeneca“ gamintojo „Vaxzevria“ vakcinų šuo metu Danijoje vyksta sudėtingos politinės diskusijos.

„Atsakymo negavo, bet, kiek žinau, ten yra jau tokios sudėtingos politinės diskusijos, kad aš vargiai tikėčiausi teigiamo atsakymo“, – žurnalistams Seime

ELTA primena, kad balandžio viduryje premjerė sakė, jog Lietuva jau informavo skiepijimą „AstraZeneca“ pagamintomis vakcinomis sustabdžiusią Daniją, kad esant galimybei norėtų perimti šiuos skiepus.

Danija šių vakcinų atsisakė nepaisydama Pasaulio sveikatos organizacijos ir Europos vaistų agentūros rekomendacijų tęsti skiepijimą „Vaxzevria“ skiepais. Tuo tarpu Latvija sakosi, kad aiškinsis, ar gali gauti šios šalies nepanaudotas „Vaxzevria“ vakcinos nuo COVID–19 dozes. Susidomėjimą Danijos nepanaudotomis „Vaxzevria“ vakcinomis pareiškė ir Čekija.

Kaip skelbė žiniasklaida, Europos Komisija (EK) nusprendė ateinančiais metais neatnaujinti susitarimų dėl vakcinų pirkimo iš „AstraZeneca“ ir „Johnson&Johnson“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ko

dabar taip pergyveni? tegul badosi e uroliberai ar gaila sio bilbr udo?

tai

ko cia vaidini verkslenancia? nfig tavo vkcina greit visi busime kaip tos vakcinos 1 kita esdami ar ne taip simoniu mergele? se njoras gime s simonyse .......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS