Premjerė apie švietimo ministrės pasitraukimą: spręsiu išklausiusi paaiškinimus | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ APIE ŠVIETIMO MINISTRĖS PASITRAUKIMĄ: SPRĘSIU IŠKLAUSIUSI PAAIŠKINIMUS

Dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės galimybių toliau eiti pareigas paskelbus apie jos panaudotus 13 tūkst. eurų būnant savivaldybės nare premjerė Ingrida Šimonytė spręs išklausiusi pačią ministrę.

Anksčiau ryte sakiusi, kad paaiškėjus, jog lėšos buvo panaudotos galimai neskaidriai, Vyriausybės narys turėtų trauktis, I. Šimonytė po poros valandų žurnalistams Seime sakė, kad pirminė paskelbta informacija ją suklaidino, nes atrodė, kad tokie pinigai paimti per kartą, o ne panaudoti visą darbo taryboje laikotarpį.

„Aš nežinau, kokia buvo savivaldybės tvarka, aš nežinau, koks buvo atsiskaitymo būdas ir panašiai, ir pakalbėjusi su ministre galėsiu įvertinti, ar čia buvo kažkas netinkamo, ar čia buvo ta tvarka, kuria vadovavosi visi savivaldybės nariai. Iš pirmo posto atrodytų, kad kažkas tarsi atėjo ir per vieną kartą 13 tūkst. iš kasos kažkaip išsėmė“, – ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Visuomenininkas Andrius Tapinas ketvirtadienį paskelbė, kad prieš tapdama švietimo ministre ir dirbdama savivaldybėje, J. Šiugždinienė, 2019-2020 metais dirbdama Kauno taryboje, išsiėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką ir jis įtaria, kad šių išlaidų „niekaip nepavyks pagrįsti, kad jie buvo išleisti su tarybos nario veikla susijusiomis išlaidomis“.

Aš nežinau, kokia buvo savivaldybės tvarka, aš nežinau, koks buvo atsiskaitymo būdas ir panašiai, ir pakalbėjusi su ministre galėsiu įvertinti, ar čia buvo kažkas netinkamo.

J. Šiugždinienė ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad šios lėšos yra už visą jos darbo savivaldybėje laikotarpį, per mėnesį ji išleisdavo 600–700 eurų ir juos naudojo ir atsiskaitydavo pagal tarybos nustatytą tvarką, tad pagrindo atsistatydinti nematanti.

„Kadangi politika yra toks žanras, kai su laikraščiu politiką ir banką gali užmušti, su tokio žanro subtilybėmis visi turi susitaikyti, įskaitant ministrus ir Seimo narius, bet vis dėlto klausimas yra, kokia iš tikrųjų situacija. Pirminė informacija, kurią perskaičiau šiandien ryte, tarsi leido galvoti, kad kažkas13 tūkst. atėjo ir pasiėmė iš savivaldybės kasos. Atrodo blogai, bet jei mes suskaičiuosime dvi kadencijas, tris kadencijas, visų išlaidų labai didelių skaitliukų galime prisukti“, – kalbėjo premjerė.

Ji taip pat teigė, kad tuo atveju, jei Kauno savivaldybėje politikai išlaidas su tarybos nariu susijusiais veiklai naudojo nepateikdami čekių, yra problema, bet ne J. Šiugždinienės, o pačios savivaldybės.

„Yra problema, bet tai yra problema savivaldybės, todėl, kad jei yra tokia tvarka, kad čekiai nebuvo priimami, dokumentų nebuvo prašoma, aišku, kad tai yra problema, (...) bet ne J. Šiugždinienė tokią tvarką savivaldybėje nustatė“, – pažymėjo premjerė.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla.

Teisėsauga šiuo metu jau aiškinasi aplinkybes dėl kelių savivaldybių tarybų narių išmokų. Tarp jų – Pagėgių, Šilutės, Neringos, Šiaulių, Mažeikių, Kauno miesto bei rajono savivaldybės.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Imperatoriaus globojami

Premjere tikrai neatleis Siugzdienes,nes ji sava ir varnas varnui akies nekerta. kas dedasi savivaldybiu tarybose,o ten taip pat vagia susiriesdami.Kam reikalinga tokia premjere ?Vagia visi juodai,kas tik turi net menkiausia priejima prie pinigu.Siaubas...!

Qrvos nepasidalina narkotikų biznio pajamų

Kuris yra didesnis nei 23 tūkst į dieną.

EDAS

Visą pedokgbs partiją seniai laikas varyt lauk. Va čia, tai Lietuvos korona!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS