Premjerė atsiprašė dėl žodžių, esą senjorams galimybių paso nereikia: be galo bjaurus pasisakymas | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ ATSIPRAŠĖ DĖL ŽODŽIŲ, ESĄ SENJORAMS GALIMYBIŲ PASO NEREIKIA: BE GALO BJAURUS PASISAKYMAS

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį per Vyriausybės valandą atsiprašė dėl Ekonomikos ir inovacijų ministerijos darbuotojos pasvarstymų, esą senjorams galimybių paso nereikia.

„Manau, kad pasisakymas yra be galo neetiškas, mandagiai kalbant, galbūt ne viešame posėdyje ir nemandagiau pasisakyčiau. Išsiaiškinsiu, man neteko progos skaityti šio pasisakymo“, – sakė premjerė.

Kaip I. Šimonytė vertina Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovės pasisakymą, jį pacitavęs, klausė Seimo opozicijos lyderis Saulius Skvernelis.

„Cituoju: „Aš norėčiau paklausti, kam tam senukui nuolat reikalingas galimybių pasas? Čia yra išskirtiniams atvejams, jei yra kokia šventė, vestuvės, nėra taip, kad jam, senjorui, reikia visą laiką, ar jis eis į boulingą žaist, ar eis į restorano vidų pietauti, kam jiems reikalingas tas pasas, ar čia būtina karantino metu?“ – darbuotoją citavo S. Skvernelis.

„Aš visiškai jums pritariu. Tai yra be galo bjaurus pasisakymas, ir atsiprašau visų, ką tai įžeidė“, – į tokį pasisakymą reagavo premjerė.

Aš visiškai jums pritariu. Tai yra be galo bjaurus pasisakymas, ir atsiprašau visų, ką tai įžeidė.

Apie šį atvejį pirmasis pranešė naujienų portalas alfa.lt. Portalas cituoja LRT radijo laidoje kalbėjusią ministerijos atstovę Ligiją Kliunkienę: „Aš norėjau paklausti, vat kam tam senukui nuolat reikalingas tas galimybių pasas. (...) Čia yra išskirtiniams atvejams, na nežinau, jei kokia šventė kažkokia vestuvių. Nėra taip, kad jam reikia visą laiką, ar jis ten eis boulingą žaisti, ar eis į restorano į vidų pietauti, kam jiems reikalingas tas pasas? (...) Ar čia būtina iš tikrųjų karantino metu?“

Premjerė taip pat pažymėjo, kad galimybių pasas veikia ne tik išmaniajame telefone, jį galima atsispausdinti.

„Dėl galimybių paso, yra galimybės pasą turėti ne tik mobiliajame telefone, bet taip pat jį atsispausdinti, ir tai galima padaryti įvairiose viešose vietose, gali tuo pasirūpinti ir artimieji, nėra taip, kad nėra įmanoma to padaryti“, – sakė I. Šimonytė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį paskelbė, kad ji „yra pakraupusi“ nuo tokio ministerijos darbuotojos pasisakymo.

„Po šio visiškai neadekvataus komentaro peržiūrėsime ministerijos vidines taisykles, darbuotojų bendravimo su žiniasklaida ir asmenimis kultūrą“, – feisbuke parašė šiuo metu Briuselyje esanti ministrė.

Po šio visiškai neadekvataus komentaro peržiūrėsime ministerijos vidines taisykles, darbuotojų bendravimo su žiniasklaida ir asmenimis kultūrą.

„Galimybių pasas nediferencijuoja žmonių nei pagal lytį, nei pagal amžių, nei pagal tautybę – jis skirtas visiems žmonėms, kurie nori juo naudotis. Tai paskata skiepytis, testuotis ir saugiai naudotis grįžtančiomis laisvėmis“, – pažymi A. Armonaitė.

Ministrė taip pat atkreipia dėmesį, kad galimybių pasą gali gauti ne tik tie, kurie naudojasi išmaniosiomis technologijomis, bet tie, kurie tokios galimybės neturi. Pasak ministrės, galima ateiti į Registrų centrą, kur galimybių pasas atspausdinamas nemokamai.

 

 

Nuo pirmadienio veikiantis galimybių pasas suteikia daugiau laisvių paskiepytiems, persirgusiems ar COVID-19 testą atlikusiems žmonėms: lankytis maitinimo įstaigų viduje, dalyvauti renginiuose, grįžti į fizines darbo vietas.

Galimybių pasas prieinamas interneto svetainėje gpasas.lt. Norint jį gauti, reikia patvirtinti tapatybę per Elektroninius valdžios vartus. Tuomet suformuotą QR kodą bus galima atsisiųsti ir atsispausdinti arba išsisaugoti telefone.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Vilei

Jei jau "komentuojate", reiškia interneto prieigą turite, taip pat ir šiokios tokios patirties naršyme. Rašyti, kad ir klaidomis, mokate, tačiau skaityti, matyt, - nelabai. Visa Mass media iš visų jėgų triūbija, kad reikia nueiti į portalą gpasas, o ten spausti iš eilės pagal nuorodas. Ir taip kas savaitę. Antivakseriams ir kitiems acto garintojams "kurmių kodo" (QR) gauti nesišviečia.

Zmogus

Kaip galvoja taip ir sako. Kas tas atsiprasymas, kai jau randas liko.

Anonimas

Ta zmogysta pasake tai ka visi valdzizmogiai galvoja tik nepasako. Su savo skiepais isnuodykit visus tuos pensininkus ir bus ramu. Ir pesiju fondus galesit porceliuoti kaip jums tinkama. Galimybes bus suteiktos tik LDGP organizacijos nariams, ar to siekiat.Arba kaip atsake klerke "Inovaciju ministerijoj" suteikia galimybes verslui ne zmonem
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS