Premjerė dėl G. Landsbergio likimo dar nenusprendė | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ DĖL G. LANDSBERGIO LIKIMO DAR NENUSPRENDĖ

  • 10

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia dar nenusprendusi, ar užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis turėtų trauktis iš pareigų dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei.

„Kai nuspręsiu, tada ir informuosiu“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė ji.

Premjerė tvirtino vertinanti tokį G. Landsbergio apsisprendimą.

„Labai vertinu, kad ministrai vis dėlto vertina savo politinę atsakomybę aukščiau nei ministrinę poziciją“, –kalbėjo I. Šimonytė.

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras G. Landsbergis pranešė trečiadienio vakarą informavęs Vyriausybės vadovę, kad yra pasiruošęs trauktis.

Jis sakė laukiantis premjerės sprendimo.

Trečiadienį įsigaliojus amerikiečių sankcijoms „Belaruskalij“, per Lietuvą toliau vyksta šios įmonės gaminamų trąšų tranzitas.

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad lapkritį „Belaruskalij“ atliko avansinį mokėjimą bendrovei už paslaugas, o šių lėšų gali pakakti pervežimams gruodį ir daliai sausio.

Valstybės valdoma įmonė tvirtino, kad apie avansinį mokėjimą buvo informuotos Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijos. G. Landsbergis sakė, kad apie apmokėjimą už gruodį informuotas nebuvo.

„LTG Cargo“ vidutiniškai gabeno per 10 mln. tonų „Belaruskalij“ krovinių per metus už maždaug 60 mln. eurų. 

JAV Iždo departamentas sankcijas „Belaruskalij“ įvedė rugpjūtį ir iki gruodžio 8-osios verslui davė laiko užbaigti sandorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nuomonė

Nejuokinkit varlių, tikrai neatleis. Čia tik spektaklis, nieko daugiau. Liandzbergiokas po Nausedos bus sekantis prezidentas, pamatysit, naivuoliai. Jau nuspręsta ir žydų patvirtinta.

varne

tu nebandei savo galvą gydyt?

varnas

auksiniu svogunu pasmirdusiu naujemetiniu duovanu, seimo ir visos kompanijos suveltos dainelės ,palaikymo procesas, o dėl to fanatu fokusu spreskime ten juk dalybos žaidimai rolietė automatai tesiamos loterijos, ir pagal donoru išgales žiūrėsime kuris pirmas bėgs, kelnes prisidėjas, bet kad ten visos varnos iki vienos yra prisidėjas tame žaidime juk pinigais dydžiulis vajus buvo apsedes ir noras bėgo pirma laiko pagal hinišo tiesiaja duotas iš paskos begte marš, , mes ne dėl blogio vardan lietuvos žmoniu pragyvenimui stengiames, taip ir nustumė baltarusijos jaunimo nora atgal ir paliko kovotojus šalikelėja baltarusius kurie stena vaitoja pilni kalėimai politiniu kalinių kenčia ,o čia dalybos rulietes apsukomis suka fokusus mėlagenai, tie kurie labiausiai šaukia už sankcijas visu frontu stovėjo skandala kėlė, briuselija ir amierikoj,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS