Premjerė telkia partijas Nacionaliniam susitarimui dėl švietimo | KaunoDiena.lt

PREMJERĖ TELKIA PARTIJAS NACIONALINIAM SUSITARIMUI DĖL ŠVIETIMO

  • 3

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį rengia susitikimą su politinių partijų atstovais aptarti rengiamą Nacionalinį susitarimą dėl švietimo.

„Susitarimo tikslas – sutelkti politinės ir švietimo bendruomenės pastangas esminiams švietimo pokyčiams, kurie yra būtini, kad švietimas taptų tvariu šalies pažangos ir žmonių gerovės pamatu“, – BNS perduotame komentare sakė Vyriausybės vadovė.

„Formuodami susitarimą sieksime atsižvelgti į visuomenės lūkesčius, ateities ekonomikos, pasaulines švietimo politikos ir praktikos naujoves, tarptautinių institucijų ir tyrimų rekomendacijas, susitarimo įgyvendinimui skirti finansinius, materialinius ir intelektinius išteklius“, – teigė ji.

Susitarimo tikslas – sutelkti politinės ir švietimo bendruomenės pastangas esminiams švietimo pokyčiams.

Susitikime taip pat dalyvaus švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė Saulė Mačiukaitė-Žvinienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos administracijos direktorė Roma Žakaitienė, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas, Laisvės partijos atstovas Arūnas Žukauskas, Seimo Ateities komiteto vadovas liberalas Raimondas Lopata, Seimo nariai konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, „darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, socialdemokratė Vilija Targamadzė, „vastietis“ Eugenijus Jovaiša, Mišrios Seimo narių grupės atstovai Algirdas Butkevičius ir Beata Petkevič.

Nacionalinį susitarimą dėl švietimo planuojama pasirašyti iki kitų mokslo metų pradžios.

Nacionalinis susitarimas dėl švietimo įtvirtintas naujos centro-dešiniųjų valdančiosios koalicijos susitarime, siekti tokio susitarimo tarp partijų ragina ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

???

Ar premjerės pritaria lenkų ultra nacionalistinės DOBROVOLSKOS veiklai Lietuvoje įvesti vietoje lietuviško raidyno- LENKIŠKĄ? Ar premjerės pritaria Dobrovolskos stumiamam LENKŲ AUTONOMIJOS ĮVEDOMUI VILNIAUS KRAŠTE?

Fanta

Kada bus kuriamos darbo vietos ir keliamos algos? Kada bus sureguliuoti mokesciai? Kur valstybes strategija?

Anonimui Pydarui

vaivorykštinis laikraštis skelbia uždaryti mokyklas, darželius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS