Premjero ir prezidento rezidencijos – tuščios: G. Nausėda žada įsikelti po metų | KaunoDiena.lt

PREMJERO IR PREZIDENTO REZIDENCIJOS – TUŠČIOS: G. NAUSĖDA ŽADA ĮSIKELTI PO METŲ

Prezidentui Gitanui Nausėdai ir premjerui Sauliui Skverneliui paskirtos rezidencijos – vis dar tuščios.

Šalies vadovas į rezidenciją planuoja persikelti po metų, kai ji bus pritaikyta protokoliniams renginiams, tikina prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis. Savo ruožtu ministras pirmininkas į jam paskirtą rezidenciją jau nebeplanuoja keltis dėl šeiminių aplinkybių, informuoja premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

„Planas nepasikeitė nuo pat inauguracijos praėjusių metų liepą. Prezidentas sakė, kad planuoja keltis į Turniškes, ir jis planuoja į jas keltis. Vienintelis dalykas, kad, įvertinus rezidencijų būklę ir įvertinus, kam jos turėtų arba galėtų būti naudojamos, pasidarė akivaizdu, kad tokia pastato būklė, kokia yra dabar, nėra tinkama rezidencijai“, – LRT radijui sakė prezidento atstovas spaudai A. Bubnelis.

„Tie namai, tie pastatai buvo statyti tarpukariu kaip šeimų namai, todėl jie elementariai nėra pritaikyti tokio tipo renginiams“, – pridūrė jis.

Pasak G. Nausėdos atstovo spaudai, rezidencija turi būti pritaikyta tam tikriems protokoliniams renginiams.

„Šalies vadovo rezidencijai nėra vien tik vadovo ir jo šeimos gyvenimo vieta. Tai yra vieta, kur vyksta tam tikri protokoliniai renginiai, nedideli priėmimai, apsilankant ypač artimiems kitų šalių vadovams. Įprasta vadovų praktika kviestis juos į savo namus, į savo rezidenciją“, – teigė A. Bubnelis.

Prezidentas sakė, kad planuoja keltis į Turniškes, ir jis planuoja į jas keltis.

Prezidento atstovas spaudai taip pat patvirtino, kad 2020 metų Prezidentūros kanceliarijos biudžete rezidencijos rekonstrukcijai yra numatyta skirti 359 tūkst. eurų, visgi, pasak A. Bubnelio, suma dar gali keistis.

„Minėta suma yra numatyta šių metų Prezidentūros kanceliarijos biudžete. Tai nereiškia, kad tai bus tiksli suma, kokia bus panaudota rezidencijos atnaujinimui. Šiuo metu vyksta pasirengimas jos atnaujinimui. (...) Dabar yra pirmasis etapas, kai yra rengiamas projektas, kaip galėtų atrodyti ši rezidencija“, – informavo A. Bubnelis.

Šalies vadovo atstovo spaudai teigimu, pabaigus projekto rengimo etapą, dar „bus perskaičiuota sąmata, įvertinti terminai, tačiau bet kuriuo atveju planas yra šį atnaujinimą padaryti per šiuos metus“.

Premjeras nesikelia dėl šeiminių aplinkybių

Savo ruožtu premjero patarėjas S. Malinauskas teigia, kad  ministras pirmininkas Saulius Skvernelis į jam paskirtą rezidenciją nesikelia dėl šeiminių aplinkybių.

„Pernai teko kelis mėnesius pagyventi ministrui pirmininkui, bet pagrindinė priežastis yra turbūt kaip ir daugeliui. Tai yra šeiminės aplinkybės, yra vaikai, kurie eina į mokyklą, yra aplinka, kaimynai, draugai, tam tikra rutina kuri yra įprasta, ypač kai premjeras gyvena Vilniaus rajone ir visai į kitą pusę nuo Antakalnio ir Turniškių“, – LRT radijui sakė S. Malinauskas.

Tai yra didelis stresas šeimai ir, žinoma, buvo pasirūpinta tuo, kad apsauga būtų garantuota.

„Be jokios abejonės, nėra lengva pakeisti visus įpročius. Tai yra didelis stresas šeimai ir, žinoma, buvo pasirūpinta tuo, kad apsauga būtų garantuota“, – pridūrė jis.

Pasak S. Malinausko, ministrui pirmininkui galioja kiek kitoks protokolas nei prezidentui, todėl, pasak jo, daugeliu atvejų susitikimams galima parinkti kitas alternatyvias vietas neformalioje aplinkoje.

„Ministras pirmininkas aiškiai sako, kad jau nebeplanuoja įsikelti į rezidenciją iki darbo pabaigos“, – informavo premjero patarėjas.

GALERIJA

  • Prezidento rezidencija Turniškėse
  • Premjero rezidencija Turniškėse
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

***

Na, zinoma, aukstam ir graziam? Prezidentui netinka "padeveta" rezidencija,, jam gi reikia naujo daikto. Kazkodel gerb. Grybauskaitei ji tiko 10 metu. Ten lankesi ir užsienio sveciai ir galbut net delegacijos. Manau, kad pilnai uztektu kosmetinio remonto, o toks jau seniai galejo buti padarytas. Ar ne per aukstai soki, ponas Nauseda, rezidencijos tikrai atnaujinamos ne pagal prezidentu ugi. Nors siaip tai gali ir toliau gyventi savo stikliniame narve, tik gaila sargybiniu, suns budoj tave serginciu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS