Prezidentas ir premjeras vyks į Lenkiją paminėti Žalgirio mūšio metinių | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS IR PREMJERAS VYKS Į LENKIJĄ PAMINĖTI ŽALGIRIO MŪŠIO METINIŲ

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis kitą savaitę lankysis Lenkijoje, kur dalyvaus Žalgirio mūšio 610 metinių minėjimo ceremonijoje Griunvalde.

Prezidentas G. Nausėda Lenkijoje susitiks su šios šalies vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda), aptars Europos Sąjungos darbotvarkę, Rytų partnerystės iniciatyvos planus, santykius su Rusija.

Kaip BNS informavo prezidento atstovas Antanas Bubnelis, darbotvarkėje bus iš infrastruktūros projektų įgyvendinimo eigos, Astravo ir elektros nepirkimo iš nesaugių trečiųjų šalių šaltinių klausimai. Šalies vadovas į Lenkiją vyks kitą trečiadienį.

Premjeras Saulius Skvernelis į Lenkiją išvyksta dieną anksčiau, antradienį, kada planuojamas jo susitikimas su lenkų premjeru Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moraveckiu). Premjeras vėliau dalyvaus Žalgirio mūšio paminėjime, BNS patvirtino jo atstovas Tomas Beržinskas.

1410 metų liepos 15 dieną šalia Griunvaldo vykęs Žalgirio mūšis buvo viena didžiausių epochos kovų.

Jo metu jungtinės Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos karalystės pajėgos, vadovaujamos Vytauto ir Jogailos, sutriuškino Kryžiuočių ordiną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VYTAUTUI

Gėda ne Nausėdai o tam trenktam Vilniaus merui Šimašiui. Sumautą smėlį tai išgali vidury miesto istorinės aikštės supilti o suorganizuoti valstybinės reikšmės renginį tai per minkšti kia u...ai?Tai jis turėjo numatyti visus niuansus, o Prezidentas kad ir kaip norėdamas dviem skėčiais visų vaikų neuždengs. Jam protokolas neleidžia net iš vietos judintis.

VYTAUTAS

o jai vėl lietus pasipils,o šalia stovės vaikutis,o jis žąsinas po lietsargiu.Propaganda,kaip tarybų laikais,juk skautai atsparūs.Pats po lietsargiu,o vaikų prisistatę,pofig.GĖDA NAUSĖDAI IR VISIEMS VALDŽIAGYVIAMS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS