Prezidentas pasveikino Sakartvelą su Nepriklausomybės diena, birželį vyks vizito | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS PASVEIKINO SAKARTVELĄ SU NEPRIKLAUSOMYBĖS DIENA, BIRŽELĮ VYKS VIZITO

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Sakartvelą su Nepriklausomybės diena, birželį į šią šalį vyks su vizitu.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovas su oficialiu vizitu Sakartvele lankysis birželio 10–11 dienomis.

Sveikinime G. Nausėda pabrėžė, kad jau prieš 103 metus Lietuva ir Sakartvelas buvo vienminčiai kovoje už laisvę, sakoma pranešime.

„Praėjo daugiau nei šimtmetis, ir mūsų šalys vis stiprėja. Suvienyti laisvės, suartėjome ir vis glaudžiau bendradarbiaujame“, – cituojamas prezidentas.

G. Nausėda sveikina Sakartvelo žmonių ryžtą kurti demokratinę, klestinčią ir saugią Europos valstybę, išsako paramą siekui įstoti į Europos Sąjungą ir NATO.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva tvirtai palaiko Sakartvelo suverenitetą ir teritorinį vientisumą, todėl niekada nesusitaikys su Rusijos įvykdyta Abchazijos ir Cchinvalio (Pietų Osetijos) okupacija.

„Šiandien džiaugiuosi matydamas Sakartvelo žmones, kurie didžiuojasi savo šalimi, jos istorija ir kultūra. Lietuvos žmonių vardu siunčiu sveikinimus ir linkėjimus Jums visiems“, – sako šalies vadovas.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Sakartvelo parlamento pirmininką Kakhą Kutchavą (Kachą Kučavą)  bei visus šalies gyventojus Nepriklausomybės dienos proga pasveikino savo ir Seimo vardu.

„Mūsų tautos nuėjo panašų laisvės kelią, bendri iššūkiai suartino mus, todėl turime branginti ir saugoti laisvę kartu, ginti pagrindinius demokratijos principus. Linkiu džiaugsmingai paminėti šią svarbią Jūsų šaliai šventę“, – teigiama Seimo pirmininkės sveikinime.

Lietuvos parlamento vadovė taip pat pažymėjo abiejų šalių partnerystės svarbą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Tikiuosi, kad glaudus ir draugiškas Lietuvos ir Sakartvelo bendradarbiavimas padės atverti Jūsų šaliai dar daugiau galimybių, leis greičiau įgyvendinti strateginius tikslus, kurie šiandien yra kaip niekada realūs“, – sako parlamento vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

p, NAUSĖDA...

O kas tai yra Sakartvelas. Pasaulis ir pati Gruzija žino tokią valstybę, kai Gruzija arba Džordžija...Gabriukas dar žadėjo ir Baltarusija perkrikštyti. Pasidomėk...kad nesupainiotum...

Kodel zeminat gruzinu tauta

jie savo sali vadina tik GRUZIJA!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS