Valstybės gynimo taryba pritarė atnaujintai Nacionalinio saugumo strategijai | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS GYNIMO TARYBA PRITARĖ ATNAUJINTAI NACIONALINIO SAUGUMO STRATEGIJAI

  • 6

Pirmadienį posėdžiavusi Valstybės gynimo taryba (VGT) pritarė, kad Seimui būtų pateikta atnaujinta Nacionalinio saugumo strategija, kurią parengė Krašto apsaugos ministerijos (KAM) darbo grupė.

„Buvo pritarta Nacionalinio saugumo strategijos projektui, kurį rengė krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko vadovaujama darbo grupė. Tolesnis kelias: Nacionalinio saugumo strategija Vyriausybės nutarimu bus teikiama Seimui. Tai yra ilgalaikis strateginis dokumentas, naujos redakcijos, garantuojantis mūsų geopolitinius saugumo interesus“, – VGT posėdyje priimtus sprendimus pristatė prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius.

Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas tikisi, kad parlamente naujos redakcijos dokumentą pavyks priimti dar šiemet.

„Pagrindinis tikslas buvo įvertinti pakitusią saugumo aplinką ir pagal ją atnaujinti Nacionalinio saugumo uždavinius ir prioritetus. Be abejo, esminiai saugumo aplinkos akcentai: nemažėjanti Rusijos keliama karinė ar nekarinė grėsmė, Baltarusijos režimo priešiška ir provokacinė politika ir žinoma Kinijos ambicijos. Visa tai yra įvertinta naujoje strategijoje ir, aš manau, kad ji bus pristatyta ir priimta šiais metais, dar Seimo rudens sesijoje“, – spaudos konferencijoje sakė A. Anušauskas.

Pagrindinis tikslas buvo įvertinti pakitusią saugumo aplinką ir pagal ją atnaujinti Nacionalinio saugumo uždavinius ir prioritetus.

Rugsėjo pabaigoje Vyriausybės pasitarime nuspręsta naujos redakcijos Nacionalinio saugumo strategiją teikti svarstyti VGT.

Naujos redakcijos strategijos projektą rengė KAM kuruojama darbo grupė. Ministerijos Teisėkūros skyriaus vedėjas Tomas Vainius teigė, kad naujos redakcijos dokumentas yra parengtas atsižvelgiant į pastarojo laikmečio aktualijas, saugumo situaciją.

„Atnaujinta Nacionalinio saugumo strategija, kurioje atnaujinti nacionalinio saugumo interesai, įvertinta saugumo aplinka ir atspindėta ta situacija, kurią mes dabar žiūrime iš 2021 m., įvardijami nauji rizikos veiksniai ir pavojai“, – Vyriausybės pasitarime tuomet kalbėjo T. Vainius.

KAM Teisėkūros skyriaus vedėjo teigimu, Nacionalinio saugumo strategijos prioritetai suskirstyti į tris pagrindines grupes.

„Uždaviniai ir prioritetai suskirstomi į pagrindinius tris ramsčius: valstybės gynyba, valstybės ir piliečių atsparumas, Lietuvos Respublikos interesus atitinkanti tarptautinio saugumo aplinka“, – aiškino jis.

Nacionalinio saugumo strategijos atnaujinimui vadovavo krašto apsaugos ministras A. Anušauskas. Specialiai strategijos atnaujinimui sukurta tarpinstitucinė darbo grupė, patvirtinta kovo 26 d. ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės potvarkiu.

Nacionalinio saugumo strategiją tvirtina Seimas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Smėlio dėžės valdžia

Man tokių tarybų veiksmai,panašūs į žaidimą smėlio dėžėje.Jie nutarė,kad Batarusijos trašų tranzitas per Lietuvą,kuris mums duoda šimtus milijonų pajamas,yra kenksmingas Lietuvos saugumui.Na,jeigu jie vežtų kokias bombas,ar kitus sprogmenis,tai gal būtų galima sutikti,nes jos iškritusios gali sukelti pavojų.Betgi veža trąšas,tai kokia jos gali sukelti grėsmę.Na ,jeigu išvirs,tai gerai,nemokamai patręš laukus.Niekaip nesuprantu,kur ta grėsmė?O mūsų didiesiems išminčiams atrodo,kad trąšų vežimas,labai didelė grėsmė.

ALGIS

Per Lietuvos ;;atgrąsymo'' politikos akcijas , Kaliningrado sritis tapo taip prifarširuota naujausių ginklų , kad net baisu pagalvoti, , po apmokymų amerikonai išvažiuoja , o rusai atvežtus giklus , palieka , ir taip po kiekvienų apmokymų

NIEKAS TUO NET NEABEJOJO

Kaip nepatvirtinti tokio "naudingo Lietuvai projekto"...Juk vėl iš Lietuvos piliečių bus išplėšti kruvinu prakaitu uždirbti milijonai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS