Prezidentas skeptiškai vertina siūlymą nemokėti ligos išmokos nepasiskiepijusiesiems | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS SKEPTIŠKAI VERTINA SIŪLYMĄ NEMOKĖTI LIGOS IŠMOKOS NEPASISKIEPIJUSIESIEMS

Prezidentas Gitanas Nausėda skeptiškai vertina siūlymą nemokėti ligos išmokos nepasiskiepijusiesiems ir koronavirusu susirgusiems žmonėms.

„Ligos išmokų klausimu aš turiu labai rimtų abejonių, ar sprendimas nemokėti ligos išmokų atitiktų Konstituciją, taip kad išvadą galima daryti automatiškai“, – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtas pataisas trečiadienį Seime žurnalistams komentavo prezidentas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija yra parengusi Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisą, kad nepasiskiepiję nuo koronaviruso ir šia liga susirgę žmonės negautų ligos išmokos.

Ligos išmokų klausimu aš turiu labai rimtų abejonių, ar sprendimas nemokėti ligos išmokų atitiktų Konstituciją.

Pagal pataisas, išimtys būtų taikomos darbuotojams, kurie negali skiepytis dėl medicininių priežasčių, susirgo antrą kartą, taip pat jei negauna vakcinos. 

Aiškinamajame rašte, be kita ko, pažymima, kad dalis žmonių, kurie nebus pasiskiepiję ir negalės pasinaudoti išimtimi, negaus ligos išmokų, dėl to gali kilti nepasitenkinimas.

Dabar ligos išmokos nemokamos, jeigu žmogus tapo laikinai nedarbingas dėl neblaivumo ar piktnaudžiavimo psichotropinėmis medžiagomis, dėl traumos, gautos nusikalstama veika, sužalojo savo sveikatą arba apsimetė sergančiu.

Dabar ligos išmoka siekia 62,06 proc. algos dydžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Memel

lt_PidaraStU_krasStaSS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS