Prezidentė vyksta į ES viršūnių susitikimą | KaunoDiena.lt

PREZIDENTĖ VYKSTA Į ES VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ

  • 0

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį vyksta į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą Belgijoje, kur bus tariamasi dėl naujojo Europos Komisijos pirmininko ir pasirašoma laisvosios prekybos sutartis su Ukraina.

Europos politinės partijos ir dauguma valstybių remia Jeano Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) kandidatūrą tapti naujuoju Europos Komisijos vadovu, tačiau tam priešinasi Didžioji Britanija. Britai buvusį Liuksemburgo premjerą vadina pernelyg dideliu federalistu ir eurokratu, kuris nesugebėtų reformuoti ES.

Britai žadėjo reikalauti balsavimo dėl Komisijos pirmininko, tačiau, diplomatų teigimu, jiems turbūt nepavyktų surinkti pakankamai sąjungininkų užblokuoti kandidatūrą.

Penktadienį D.Grybauskaitė dalyvaus ES Asociacijos sutarčių su Gruzija ir Moldova, taip pat ekonominės Asociacijos sutarties dalies su Ukraina pasirašyme.

Europos Vadovų Tarybos posėdyje taip pat bus aptarta dabartinė saugumo situacija Ukrainoje, kurią pristatys naujasis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

Europos valstybių ir vyriausybių vadovai taip pat pareikš politinį pritarimą Lietuvai kitąmet įsivesti vieningą ES valiutą eurą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS