Prezidento rinkimų kampanijai S. Skvernelis žada imti nemokamų atostogų | KaunoDiena.lt

PREZIDENTO RINKIMŲ KAMPANIJAI S. SKVERNELIS ŽADA IMTI NEMOKAMŲ ATOSTOGŲ

Prezidento rinkimų kampanijai vykdyti premjeras Saulius Skvernelis teigia pasinaudosiantis galimybe išeiti nemokamų atostogų.

„Tai, kas numatyta įstatyme – galimybe pasinaudoti dešimt dienų nemokamų atostogų, – aš tikrai tą išnaudosiu. Daugiau įstatymas nenumato“, – ketvirtadienį Žinių radijui teigė Vyriausybės vadovas.

Jis taip pat tvirtino, kad nemokamas atostogas ims tik tuo atveju, jeigu tai leis situacija Vyriausybėje.

„Bet ir dėl dešimties dienų yra sąlygos ir išlygos. Jeigu būtų neįmanoma užtikrinti Vyriausybės posėdžių, nebūtų kvorumo, tai ir tų atostogų neduotų“, – sakė S. Skvernelis.

„Pasitraukti (iš pareigų – BNS) tikrai neketinu, kaip ir nesitraukė nė vienas ministras pirmininkas, dalyvaudamas savo partijų rinkimų kampanijoje ar kandidatuodamas į Seimo narius“, – pridūrė jis.

Agitacija bus nesinaudojant nei Vyriausybės pastatais, nei oficialiu darbo laiku.

Premjeras taip pat pabrėžė, kad dalyvaudamas prezidento rinkimuose, kiek įmanoma, nesinaudos administraciniais resursais.

„Agitacija bus nesinaudojant nei Vyriausybės pastatais, nei oficialiu darbo laiku. Nors ministras pirmininkas neturi nei nustatyto aiškaus darbo laiko, nei šeštadienių, sekmadienių“, – teigė S. Skvernelis.

Pagal Vyriausybės įstatymą, Vyriausybės narys, tapęs kandidatu į prezidentus, Seimo, Europos Parlamento ar savivaldybių tarybų narius, turi teisę būti atleistas nuo tarnybinių pareigų rinkimų agitacijos kampanijos metu, bet ne ilgiau kaip dešimt dienų.

Be to, numatyta, kad Vyriausybės narys nuo tarnybinių pareigų neatleidžiamas, o atleistas atšaukiamas, jeigu Vyriausybės posėdyje nebūtų galima užtikrinti reikalingos Vyriausybės narių daugumos, būtinos sprendimams priimti.

Prezidento rinkimai vyks šių metų gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Ką jie amsėtų,bet jau ko tik niekuomet nebalsuosiu už milicininkus mafijos globėjus,už jų kalbos žargonus,už žmonių menkinimą ir prievartavimą bei šantažus.Buvo milicininkas ir liks su juoda dėme.

Jau nebvark ponas jau nebvark

Jau nevark neimk tu iseiginiu jei su valstieciais per fuksa ilindot i valdzia tai i prezidentus neiseis jei i parlmento rinkimus neatejo 60 proc balsuotoju arba ateje sugadino biletenius tai i prezidentu rinkimus ateisim jei saziningi rinkimai bus i antra rata niekaip nepateksi nebent ismoktum atmintinai ir angliskai padeklamuotum donelaicio metus

earht king

ponas pirminikas ,ar kaip ten skambėtu pagal sovietu laikotarpi ,kaip buvai draugas milicnikas ,konvojus,ar ne taip buvo, nepik bet juk vadinome draugais , o kas toliau jau ponui norisi būti prezidentu, bet juk ponas jau ne draugas esi,dabar šiandien , mums, ar tamstai žodis tas kuris dabar skamba ponas esu, ir dar noriu būti prezidentas , nejaugi šineli, melyna su raudona juostele kelniu ir plačiu cherbu, su raudona žvaigžele kepurei, numestoj, šalia trunija jau aš einu į posta ten nėra tvarkos darysiu tvarka , ponas nepik kad taip rašau bet juk matau kad reikia ponui priminti senas pratybas darytas ten reikia gylaus nuopelno darbo diplomatinio kuris mokėtu kalbu kokias 6 , vertintu gerio darbo rupintusi lietuvos ūkio nuopelnais o juk jus ponas neturite šių sugebėjimu, ir aš jūsų neriknksiu, baikte fokusus regzti,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS