Pritaria siūlymui apriboti turistinių vizų išdavimą rusams: tai būtų ženklas visuomenei | KaunoDiena.lt

PRITARIA SIŪLYMUI APRIBOTI TURISTINIŲ VIZŲ IŠDAVIMĄ RUSAMS: TAI BŪTŲ ŽENKLAS VISUOMENEI

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas teigiamai vertina Europos Sąjungoje (ES) prasidėjusias diskusijas dėl turistinių vizų išdavimo Rusijos piliečiams ribojimo. Anot jo, šis sprendimas būtų Vakarų ženklas visai Rusijos visuomenei, parodantis, kad pasaulis mato ir nepritaria Kremliaus vykdomai politikai.

„Aš visiškai pritariu dėl neišdavimo vizų nei Rusijos, nei Baltarusijos piliečiams. Nebent tai būtų bėgantys nuo režimo dėl humanitarinių, politinių aiškių tikslų“, – trečiadienį Žinių radijui teigė P. Saudargas.

P. Saudargas atkreipia dėmesį, kad Rusijos piliečiai atostogauja ir okupuotame Kryme, o tai, pasak jo, yra cinizmo viršūnė. Todėl politikas ragina parodyti Rusijos visuomenei, kad pasaulis mato ir nepritaria Rusijos veiksmams.

„Bet aš nesuprantu ir nesuvokiu to važiavimo atostogauti į valstybes esant karo situacijai. Ir iš pačio Krymo bėgantys rusai, dalis jų, matyt, ten ir atostogavo, o tai išvis yra cinizmo viršūnė. Rusai gali viešai to nesakyti į eterį, bet visi puikiai žino Krymo istoriją, visi žino, kad Rusija laikinai atriekė, okupavo Ukrainos dalį, ir ukrainiečiai turi ambiciją atsiimti, ir važiuoti ten ilsėtis tikrai yra cinizmo viršūnė. Aš manau, kad turi būti ženklas visai Rusijos visuomenei, kad pasaulis mato, nepritaria ir visi turi pajusti, kad už tai, ką vykdo Rusijos valdžia, atsakingi yra visi“, – pridūrė jis.

Ir iš pačio Krymo bėgantys rusai, dalis jų, matyt, ten ir atostogavo, o tai išvis yra cinizmo viršūnė.

ELTA primena, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Europos Sąjungos valstybes uždrausti Rusijos piliečiams išduoti vizas.

Šiuo metu ES pirmininkaujanti Čekija pareiškė, kad draudimas galėtų papildyti sankcijas Maskvai. Estijos ir Suomijos vyriausybės paragino kitas Europos Sąjungos šalis uždrausti turistines vizas rusams.

Visgi Europos Komisijos (EK) atstovė ketvirtadienį pabrėžė, kad pagal galiojančius įstatymus visiškai uždrausti turistines vizas net neįmanoma. Pasak jos, kiekvienas prašymas turi būti nagrinėjamas atskirai.

Kremliaus pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Lietuva buvo viena pirmųjų ES valstybių apribojusių naujų Šengeno ir nacionalinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams.

Gairės: Paulius Saudargas, rusai, turistinės vizos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS