R. Baškienė į Seimo pirmininkus taip pat nesiveržia | KaunoDiena.lt

R. BAŠKIENĖ Į SEIMO PIRMININKUS TAIP PAT NESIVERŽIA

Liberalų sąjūdžio pirmininkės,  parlamentarės  Viktorijos Čmilytei-Nielsen įvardinta kaip galima kandidatė užimti Seimo pirmininko postą,  Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė dėkoja kolegei už pasitikėjimą, tačiau sako, kad jos  kandidatūros įvardijimas yra per ankstyvas ir šiandien tai ne pirmaeilės reikšmės  klausimas.

„Ačiū kolegei už tokį pasitikėjimą, bet dabar šis klausimas ir mano kandidatūros įvardijimas yra per ankstyvas. Šiandien turime Seimo pirmininką. Artėja biudžeto svarstymas – tai svarbiausia.  Dirbkime žmonėms reikalingus darbus“, – penktadienį  Eltai sakė R. Baškienė.

Jos teigimu, prioritetas yra valstybės  biudžetas, įstatymų projektai, kurių laukia Lietuvos žmonės, o ne personalijų klausimas.

„Mes šiandien turime Seimo pirmininką, sprendimų nėra priimta jokių dėl jo nepasitikėjimo. Laukia begalė darbų ir prioritetas šiandien yra ne jo klausimo sprendimas, prioritetas yra valstybės  biudžetas, įstatymų projektai. Turime pradėti atsakingiau galvoti apie tuos darbus, kurių laukia Lietuvos žmonės,  o vidiniai dalykai,  mūsų vienokių ar kitokių pareigų pasikeitimas šiame etape nėra pats svarbiausias sprendimas. Spalio  17 d. jau tikimės pamatyti įregistruotą valstybės biudžeto projektą. Tikrai yra  ką veikti“, – sakė R. Baškienė.

Šiandien turime Seimo pirmininką. Artėja biudžeto svarstymas – tai svarbiausia.  Dirbkime žmonėms reikalingus darbus.

Kada gali būti  teikiamas nepasitikėjimo Seimo  pirmininku V. Pranckiečiu klausimas, ji negalėjo pasakyti.

„Turi būti įteikiamas iniciatorių prašymas, šiandien jo dar nėra. Ar bus gautas artimiausiu metu, aš negaliu atsakyti, nes neturiu informacijos  iš iniciatorių“, – sakė R. Baškienė.

Politikė neatsakė, kaip balsuotų,  jeigu būtų svarstomas nepasitikėjimo Seimo pirmininku V. Pranckiečiu klausimas. „Iš tikrųjų pirmiausia reikia išgirsti diskusijas,  argumentus ir motyvus. Kažkokių išankstinių teiginių tikrai negalėčiau pasakyti šiandien“, – sakė R. Baškienė.

ELTA primena, kad penktadienį „Žinių radijui“ V. Čmilytė-Nielsen sakė, kad valstybė nesugrius, jeigu V. Pranckietis užbaigs savo kadenciją. Vis dėlto, jos manymu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turėtų tinkamų kandidatų ir savo gretose. Viena galimų kandidatūrų – Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja R.Baškienė.

„Seimas nesugrius, jei šis Seimo pirmininkas pabaigs savo kadenciją. (...) Manyčiau, kad „valstiečiai“ turi ir kitų kandidatų, pavyzdžiui, Rima Baškienė, pirmoji pavaduotoja, kuri puikiai atlieka savo pareigas ir, matyt, yra tas žmogus, kuris ir yra ryšys tarps Seimo pirmininko ir visos valdančiosios daugumos“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ordinatė

Mane vakar vakarė ,,pribaigė" Panoramos Dienos temoje kalbintų moterų V.Čmilytės ir valstiečių primadonos A.Širinskienės plepėjimas apie V.Pranckiečio dabartinę teisinę ir moralinę būklę. Būtent - kad jis niekam neatstovauja, nei pozicijai, nei opozicijai, o tik sau. Aš manau, kad toks ir turi būti Seimo pirmininkas, neatstovaujantis nei vienai politinei partijai, o tik, kaip spikeris, organizuojantis Seimo darbą - posėdžiuose svarstomus klausimus, balsavimų eigą, Statuto laikymosi užtikrinimą. Juk ne atsitiktinai net dabar jis negali priklausyti jokiai frakcijai , tai kokia problema, jei jis neatstovauja Karbauskiui ar kam nors iš opozicijos? Nestebina toks A.Širinskienės požiūris, bet iš V.Č.-N. pritarimo jos požiūriui nelaukiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS