R. Karbauskis kol kas neatskleidžia būsimos šešėlinės Vyriausybės sudėties | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS KOL KAS NEATSKLEIDŽIA BŪSIMOS ŠEŠĖLINĖS VYRIAUSYBĖS SUDĖTIES

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karabauskis kol kas neatskleidžia būsimos šešėlinės Vyriausybės sudėties.

Pasak politiko, šešėlinės Vyriausybės premjeras ir Ministrų Kabineto sudėtis bus atskleista kartu su programa. „Valstiečių“ lyderio teigimu, šešėlinės Vyriausybės sudėties bei programos pristatymą teko atidėti, nes reikėjo susikoncentruoti į koronaviruso suvaldymo pasiūlymų formulavimą valdantiesiems.

„Labai svarbu, kad žmonės žinotų, jog mes dabar turime Vyriausybę, ji priima kažkokius neteisingus sprendimus arba sprendimų nepriima, bet, jeigu mes išrinktume kitus, tuos, kurie yra šešėlinės Vyriausybės atstovai, būtų kitaip. Tai yra normalus opozicijos-pozicijos darbas“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Bet pas mus pastaruosius ketverius metus pasirinktas variantas buvo propagandinis puolimas: „valstiečiai“ kvaili, „valstiečiai“ nemoka valdyti valstybės ir viskas tu baigėsi, niekada jokių pasiūlymų. Tai šiuo sprendimu – šešėline Vyriausybe – bandome parodyti, kad galima elgtis visiškai kitaip dirbant opozicijoje, nes pavyzdžio tokio per 30 metų nebuvo Lietuvoje“, – pridūrė jis.

Visgi R. Karbauskis kol kas neatskleidė, kas bus šešėlinės Vvyriausybės premjeras. Politikas teigė, kad šešėlinio Ministrų Kabineto sudėtis bus atskleista kartu su programa.

Bet pas mus pastaruosius ketverius metus pasirinktas variantas buvo propagandinis puolimas: „valstiečiai“ kvaili, „valstiečiai“ nemoka valdyti.

„Kiekvienoje situacijoje kiekvienas sprendimas, kad ir koks jis būtų, jis yra kompleksija. Negalima šnekėti kažkokiu vienu aspektu, neminint viso konteksto. Visas šešėlinės Vyriausybės kontekstas yra 15 žmonių ir svarbiausia yra programa, su kuria šešėlinė Vyriausybė ruošiasi dirbti“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Visgi „Valstiečių“ lyderis paaiškino, kad šešėlinės vyriausybės pristatymas buvo atidėtas dėl koronaviruso krizės šalyje.

„Mes atidėjome pristatymą šios vyriausybės dėl koronaviruso, nes iš tikrųjų mums daug svarbiau buvo patiems dirbant prie išėjimo iš koronaviruso gairių, pasekmių mažinimo ir t.t. Tie klausimai yra daug svarbesni visuomenei ir mums patiems. Šešėlinės Vyriausybės klausimas tikrai nėra pirmos svarbos klausimas, kai mes turime tokią situaciją su karantinu“, – teigė politikas.

Netinka konservatoriams ir liberalams

Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis sako, kad valdančiųjų konservatorių ir liberalų darbo metodai bei prezidento vyriausiosios patarėjos jaučiama neapykanta jo vadovaujamai partijai lėmė tai, jog buvę krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrai nebuvo paskirti į ambasadorių postus JAV ir Europos Sąjungoje, o buvęs vidaus reikalų ministras – į teisėjo pareigas.

„Tas žmogus, kuris dirbo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos formuotoje Vyriausybėje, žinoma, konservatorių akyse yra kaip minimum nedraugas ir negali būti laikomas savu žmogumi. Šioje situacijoje nereikia niekuo stebėtis: taip jie darė anksčiau, taip jie daro dabar“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė R. Karbauskis.

„Ir Karoblis, ir buvęs užsienio reikalų ministras – visi jie yra kompetentingi žmones, dirbę prie įvairių prezidentų, kai kurie – įvairiose vyriausybėse ir tikrai gali užimti postus, tačiau jie tiesiog netinka konservatoriams ir liberalams bei kažkam Prezidentūroje“, – tvirtina politikas.

Nors prezidentas Gitanas Nausėda yra ne kartą pažymėjęs, kad jo patarėjų išreikštos pozicijos yra suderintos su juo, R. Karbauskis ir šiuo atveju tvirtino manąs,jog Prezidentūroje sprendimai dėl buvusio Sauliaus Skvernelio Vyriausybės ministro  Eimučio Misiūno buvo priimti nedalyvaujant šalies vadovui. Jo teigimu, E. Misiūnui į teisėjo pareigas neleista sugrįžti dėl emocijų, kurias „valstiečiams“ jaučia prezidento patarėja.

„Šioje vietoje aš neįtariu pačio prezidento, nes, manau, kad jis tiek nesigilina, jam pristato jo patarėjai... Patarėja, kuri tiesiog tyčiojosi iš valstiečių sąjungos prieš rinkimus, ji tiesiog dergė mus. Visiškai suprantama, kad niekas, kas susiję su valstiečių sąjunga – jai netinka“, – sakė jis, galvoje turėdamas vyriausiąją G. Nausėdos patarėją ir Prezidentūros Teisės grupės vadovę Jūratę Šovienę.

Patarėja, kuri tiesiog tyčiojosi iš valstiečių sąjungos prieš rinkimus, ji tiesiog dergė mus. Visiškai suprantama, kad niekas, kas susiję su valstiečių sąjunga – jai netinka.

„Yra prezidento patarėja, kuri nekenčia valstiečių sąjungos ir tą viešai rodo – jos pasisakymai feisbuke ir taip toliau. Jai reikia, kad tas ministras „atšaltų“, bet įstatymai to nenurodo. Ir aš suprantu buvusio ministro nuoskaudą“, – teigė „valstiečių“ pirmininkas.

Prezidentas G. Nausėda pastarąją savaitę pareiškė nematąs galimybės, kad buvę užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai pretenduotų užimti ambasadorių postus JAV ir Europos Sąjungoje. Prezidentas tokį sprendimą argumentavo tuo, kad kadencijas baigusiems ir tinkamai savo pareigas atlikusiems ministrams yra būtinas „politinis atšalimas“.

Prezidentūra taip pat nusprendė neleisti grįžti į teisėjo pareigas buvusiam vidaus reikalų ministrui E. Misiūnui.

GALERIJA

  • R. Karbauskis kol kas neatskleidžia būsimos šešėlinės Vyriausybės sudėties
O. Posaškovos / Seimo kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS