R. Karbauskis: naujų sąlygų koalicijos sutartyje su „socialdarbiečiais“ nebus | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: NAUJŲ SĄLYGŲ KOALICIJOS SUTARTYJE SU „SOCIALDARBIEČIAIS“ NEBUS

Valdančiosios „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad artimiausiu metu bus derinama ir pasirašoma koalicijos sutartis su partiją įregistravusiais Gedimino Kirkilo vadovaujamais „socialdarbiečiais“.

„Valstiečių“ lyderis šį pasirašymą vadina labiau formaliu ir tikina, kad jokių prielaidų naujoms sąlygoms ar pozicijoms koalicijos sutartyje atsirasti nėra.

„Niekas nebus peržiūrima, turiu omeny, kad kokių nors pasikeitimų nei Seimo vadovybėje, nei Vyriausybėje neturėtų vykti. Tiesiog mes apibrėšime mūsų bendradarbiavimą kaip jau įsteigtos partijos, atstovaujamos Seime“, – BNS sakė R. Karbauskis.

Šią savaitę registruotos Socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) vadovas Gediminas Kirkilas anksčiau yra kalbėjęs, kad derybose dėl partijų koalicijos sutarties bus siekiama „lygių pozicijų įvairiose srityse, ne tik Seime, bet ir Vyriausybėje“.

Šiuo metu G. Kirkilas pripažįsta, kad naujų pozicijų Vyriausybėje ar Seime LSDDP tikėtis neverta, tačiau kartoja, kad „socialdarbiečiai“ gali siekti kai kurių viceministrų postų.

„Koalicijos sutarties pirmas tikslas – įteisinti ne tik tai, kas yra, nes iki šiol veikėme tik frakcijų susitarimo rėmuose. Kažko naujo reikalauti daug negalime, nes beveik visi frakcijos nariai turi tas pačias pozicijas, dėl ministrų tas pats lieka. Manau, kalbėsime apie žemesnę grandį, viceministrus ir panašiai“, – BNS sakė G. Kirkilas.

Anot jo, bus deramasi ir siekiama sutarimo dėl dalyvavimo būsimuose savivaldos, taip pat – Europos Parlamento ir prezidento rinkimuose.

„Savivaldoje bus labai svarbu bendradarbiavimas. Be to, dabar yra labai daug visuomeninių komitetų, pagal mūsų įstatus – mes galime dirbti, asocijuotis su visuomeniniais komitetais, kelti bendrus kandidatus savivaldybių tarybose“, – kalbėjo LSDDP pirmininkas.

Postūmiu naujos socialdemokratinės partijos kūrimui tapo pernai įvykęs skilimas motininėje Socialdemokratų partijoje (LSDP), kai jos pirmininku buvo išrinktas Gintautas Paluckas. Pastarasis, kritikuodamas partnerių neveiklumą, inicijavo partijos pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Tačiau tokiam partijos sprendimui tuo metu nepritarė dalis įtakingų partijos senbuvių, jie pasitraukė iš LSDP gretų, įkūrė atskirą Socialdemokratų darbo frakciją Seime ir pasirašė frakcijų koalicijos sutartį su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.

Valstiečių ir žaliųjų frakciją Seime šiuo metu sudaro 56 parlamentarai. „Valstietis“ Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis dėl einamų pareigų formaliai nepriklauso jokiai frakcijai.

LSDDP frakciją Seime sudaro 12 narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zmgus zmonem.Pramerkite akis.

Tiem atskalunam lakstantiem nuo vieno klano prie kito nereiketu skirti valstybiniu pinigu ju islaikymui.Tegu issilaiko patys.O lovi tegu mato tik sapme.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS