R. Karbauskis patikslino: „valstiečiai“ grįžtų į Seimo salę ir nesulaukę valdančiųjų pažado | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS PATIKSLINO: „VALSTIEČIAI“ GRĮŽTŲ Į SEIMO SALĘ IR NESULAUKĘ VALDANČIŲJŲ PAŽADO

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad jo vedami „valstiečiai“ į plenarinę salę grįš net neišgirdę valdančiųjų pažado išbraukti iš darbotvarkės jiems neįtikusių projektų dėl narkotikų dekriminalizavimo ir civilinės sąjungos.

Pasak R. Karbauskio, kiek anksčiau jo pateiktas aiškinimas dėl „valstiečių“ lūkesčių ir sprendimų, Seime sprendžiant kelias savaites trukusį konfliktą, galėjo būti nevisiškai tiksliai suprastas.

Praėjusią savaitę R. Karbauskis LRT portalui teigė, kad „valstiečiai“ dirbti į plenarinę Seimo salę grįš tuo atveju, jei iš darbotvarkės valdantieji išbrauks narkotikų dekriminalizavimo ir civilinės sąjungos klausimus.

Kaip politikas Eltai teigė pirmadienį, į Seimo salę „valstiečiai“ sugrįžtų net ir tuo atveju, jei valdantieji, atsisakę į Seimo darbotvarkę įtraukti antiinfliacinių projektų, sutiktų atsitraukti, nuo, R. Karbauskio požiūriu, visuomenę skaldančių iniciatyvų.

„Mes bet kokiu atveju grįžtam, jeigu daroma tai, ko prašo visa opozicija. Bet kartu mes pasakom, kad jeigu nebūtų daroma tai, ko nori visa opozicija, o būtų mums pažadėta išbraukti tuos klausimus, tada mes taip pat grįžtume. Mūsų pasiūlymas skamba taip: jeigu valdžia pasakytų, kad nesutinka į darbotvarkę įtraukti tų klausimų nuo opozicijos bendrai, bet išbrauktų iš darbotvarkės ir neįtrauktų daugiau ateityje iki rudens sesijos vertybinių klausimų – mes grįžtume. Tokia mūsų žinutė“, – Eltai teigė R. Karbauskis, pridurdamas, kad jo ir LVŽS frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės nuomonės šiuo klausimu nė kiek nesiskiria.

„Nuomonės visiškai neišsiskyrė. Jeigu paklaustumėt A. Norkienės asmeniškai, ji jums pakartos tai, ką aš ką tik pasakiau  –  kad mes būtume grįžę, jei būtų pažadėję tų įstatymų nesvarstyti. Net jeigu visa kita opozicija būtų negrįžusi“ , – tvirtino R. Karbauskis.

„Mes šitoje vietoje laikomės labiau vertybinės pozicijos negu tos, kurios laikosi socialdemokratai ir Sauliaus Skvernelio grupė“, – pridūrė „valstietis“.

Pirmadienį po Seimo darbo grupės susitikimo Seimo narė A. Norkienė (LVŽS) teigė, kad „valstiečiai“ kartu su visa opozicija grįš į plenarinę salę antradienį, jei į darbotvarkę bus įtraukti antiinfliaciniai opozicijos pateikti įstatymų projektai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vėl

ta kremliaus prostitutė

karbauskis neima atlyginimo

nes gauna daug rublių iš kremliaus

Valstiečiu būti garbė ! Pagarba ponui Karbauskiui.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga daro viską, kad būtų sustabdytas liberalių politinių jėgų bandymas Lietuvą paversti narkotikų, alkoholio ir pseudo vertybių šalimi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS