R. Karbauskis: po kito balsavimo Seimo pirmininko kabinetas bus laisvas | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: PO KITO BALSAVIMO SEIMO PIRMININKO KABINETAS BUS LAISVAS

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad nei Seimo valdyba, Teisės departamentas ar Etikos ir procedūrų komisija negali paneigti fakto, kad dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu bus balsuojama antradienį. Pasak jo, tai nusprendė Seimo balsų dauguma, todėl šio fakto niekas nebepakeis.

„Jūs supraskite nei Teisės departamento išvada nei Seimo Etikos ir procedūros komisijos išvados negali paneigti Seimo sprendimo. Seimas balsuodamas priėmė sprendimą, dėl to antradienį balsavimas dėl Seimo pirmininko įvyks. Jau dabar niekas to paneigti nebegali (...) Seimo valdyba už Seimo daugumą nepriiminėja sprendimų“, – sake R. Karbauskis.

ELTA primena, parlamento pirmininkas V. Pranckietis po sušaukto Seimo valdybos posėdžio sako, kad Valdyba vieningai nusprendė, jog dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku balsuoti galima sesijoje tik vieną kartą.

Seimas balsuodamas priėmė sprendimą, dėl to antradienį balsavimas dėl Seimo pirmininko įvyks.

„Po ilgų diskusijų Valdybos buvo vieninga nuomonė, kad Statute yra aiški norma – balsuoti dėl atšaukimo galima vieną kartą per vieną sesiją“, – žurnalistams sakė V. Pranckietis, pridurdamas, kad „valstiečių“ keliami reikalavimai dėl jo atstatydinimo balsuoti antrą kartą tiesiog yra neteisėti.

„Tai yra neteisėtas reikalavimas“, – pabrėžė jis.

Pasak V. Pranckiečio, kvestionuoti įvykusio balsavimo negalima.

ELTA primena, kad ketvirtadienį valdančiosios koalicijos parlamentarų iniciatyva kitą savaitę planuojamas pakartotinis balsavimas dėl Viktoro Pranckiečio atleidimo iš Seimo pirmininko pareigų. Tai nutarė Seimas, pritaręs Seimo narės „valstietės“ Agnės Širinskienės siūlymui. Už tai balsavo 60 Seimo narių, 45 buvo prieš, 4 parlamentarai susilaikė.

Galimybė balsuoti pakartotinai dėl V. Pranckiečio atsirado po to, kai ketvirtadienį parlamentarai iš ryto nusprendė nepasitikėti komisija, kuri antradienį skaičiavo balsus dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Antanas

Turetu moteri tai nevaiksciotu visa laika su staciu...nulauztu ir baigtusi anarhija kelnese...

lio

kada jis nustos kalbet apie ateiti -niekad nepataiko..

F

Gal jus jau gydykite ji,tuoj pasakys ,kad visos moterys turi buti tik jo seime.jau nebejuokinga.o prezidentu tai nusivyliau ,ar moka imtis geiesto tono ar tik kniaukia .o jei neatsratydins tai us trecias kartas.gydykis zmogau ir palik kitus ramybej .stiprybes tokiem ,kaip pranckietis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS