R. Karbauskis: premjeras apie dalyvavimą Seimo rinkimuose praneš raštu | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS: PREMJERAS APIE DALYVAVIMĄ SEIMO RINKIMUOSE PRANEŠ RAŠTU

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad jau šiomis savaitėmis bus pateiktas premjero Sauliaus Skvernelio sprendimas dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose LVŽS sąraše. Pasak jo, premjeras dėl susiklosčiusios karantino situacijos šalyje partiečiams savo sprendimą pateiks raštu.

„Premjeras taip pat turės atsakyti į klausimą raštu dėl dalyvavimo. Bet sąrašo taip pat dar nereitinguosim“, – Eltai teigė jis.

Vasario pabaigoje „valstiečiai“ dėl koronaviruso grėsmės atšaukė suplanuotą tarybos posėdį, kuriame, kaip teigta, turėjo būti apsispręsta dėl to, ar S. Skvernelis ves Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą rudenį vyksiančiuose rinkimuose. Partijos nariai taip pat tarybos posėdyje turėjo apsispręsti ir dėl vienmandačių sąrašo. Kadangi, tikina R. Karbauskis, šiuo metu nėra aišku, kada situacija dėl koronaviruso keisis, nuspręsta dėl partijai svarbių dalykų nutarti nuotoliniu būdu.

„Dabar visi dokumentai rengiami, ir jie bus išsiųsti artimiausiu metu, nes dienos aiškios kažkokios mes sau nenustatome. Tiesiog nutarėme, kad darome apklausos būdu. Ruošiamas vardinis sąrašas ir sąrašas vienmandačių, kurios jau aiškios. Aš jo, kaip partijos pirmininkas, dar šiandien nepatvirtinau. Kuomet patvirtinsiu – rytoj ar šiandien, tuomet galėsime išsiųsti, kad (partijos nariai. – ELTA) galėtų balsuoti“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Partijos nariai, pasak jo, galės apsispręsti per tris keturias dienas.

„Mes galime duoti balsavimui netgi savaitę, čia didelio skirtumo nėra. Bet manau, kad duosime kokias tris keturias dienas. Tikiuosi, kad šią savaitę suspėsime išsiųsti. Tokiu atveju gal iki kito penktadienio pabalsuos“, – sakė jis.

Seniūno rinkimai nebėra aktualiausias klausimas

R. Karbauskis teigia, kad Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno rinkimai nebėra pats aktualiausias klausimas šiuo metu. Pasak jo, sausio pabaigoje deklaruotas užmojis trauktis iš frakcijos seniūno pareigų buvo susijęs su ketinimais važinėti po Lietuvos regionus. Dėl koronaviruso grėsmės, teigia R. Karbauskis, šiuo metu to daryti nebegalima.

„Dabar tai nėra aktualiausias klausimas, nes tai buvo susiję su mano važiavimu po Lietuvą, o dabar to daryti negalima. Tai nėra skubu“, – žurnalistams Seime teigė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad po sausio pabaigoje vykusio Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos posėdžio R. Karbauskis paskelbė, kad traukiasi ne tik iš Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūno, bet ir Kultūros komiteto pirmininko pareigų. Sprendimą pasitraukti iš einamų pareigų Seime, kaip yra teigęs R. Karbauskis, lėmė siekis važinėti po Lietuvos regionus ir susitikti su ten gyvenančiais piliečiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

onute

VOT TU ANONIME TIKRAI ATSIBODAI SU SAVO KLIEDESEIS GAIDY

...

KĄ, jau premjeriukas 'karūnuotas' kad tik raštu bendrauja?.. nes kitaip - DAUGIAU nei CINIŠKA: medikai, policininkai - DARBO vietoje, o prrr-jeriūkštis - krūmuose.

Anonimas

Don Kichote Karabasai, kada nustosi meluoti, girtis ir pletkavoti? Nusibodai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS